Quantcast
THE STREAM

Κέντρο μαζικής εγκατάστασης 5G θα γίνει ιερός ναός στο Ηράκλειο Κρήτης

Μετά από πρωτοβουλία της τοπικής ενορίας, στο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας θα γίνουν εμβολιασμοί


THE NEWSROOM · 26 Αυγούστου 2021

Πως τα φέρνει έτσι η ζωή. Περίπου ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη ανταρσία της Εκκλησίας της Ελλάδος ενάντια στα περιοριστικά μέτρα, η Εκκλησία και οι άνθρωποί της φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να υιοθετήσει έναν ελαφρώς διαφορετικό ρόλο. Τέτοια δείγματα φυσικά υπήρχαν εξαρχής, αλλά το τελευταίο διάστημα βγαίνουν όλο και πιο θαρρετά. Κάπως έτσι γλύκανε το κλίμα, κάπως έτσι ήρθε και η εγκύκλιος υπέρ του εμβολιασμού, και τελικά φτάσαμε στην πρώτη εκκλησία – εμβολιαστικό κέντρο.

Να σημειωθεί ότι αυτό δε γίνεται με κεντρική απόφαση της Ιεράς Συνόδου ή κάτι τέτοιο, αλλά μετά από πρωτοβουλία της Ενορίας του Αγίου Αγίου Νικολάου Αρχανών, στην οποία ανήκει η εκκλησία. Σε συνεργασία με τον δήμο Αρχανών Αστερουσίων, μικτό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στον χώρο του ιερού ναού της Παναγίας Αρχανών στην Κρήτη. Όπως αναφέρει το Creta24, οι εμβολιασμοί θα γίνουν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 π.μ εως 2 μ.μ με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ο δε εφημέριος Ανδρέας Καλιοντζάκης εξήγησε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ότι η πρωτοβουλία τους έχει συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή να πείσει τον κόσμο που δε θέλει να εμβολιαστεί λόγω της ορθόδοξης πίστης του. Όπως είπε:

«[Γίνεται για να πειστούν] όσοι έχουν μπερδέψει τη θεολογία με την επιστήμη.»

Περιμένουμε να δούμε αν θα ακούσουμε τα ίδια αλλά με κρητική προφορά:

Best of internet