Quantcast
THE STREAM

Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ο Οδυσσέας των Razastarr

Ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της ελληνικής hip hop σκηνής έφυγε από τη ζωή με τραγικό τρόπο


THE NEWSROOM · 23 Αυγούστου 2021

Μία πολύ σημαντική παρουσία έχασε σήμερα από τις τάξεις του το ελληνικό hip-hop. Ο Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος, το ένα εκ των δύο μέλη των ιστορικών Razastarr (μαζί με τον Νίκο Καρίμαλη) και αδερφός της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου aka Sadahzinia, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα.

Η τραγική απώλεια του γίνεται ακόμη πιο θλιβερή λόγω του τρόπου με τον οποίο χάθηκε ο 46χρονος μουσικός: Στο 30ο χλμ του επαρχιακού δρόμου Θηβών – Θίσβης, όχημα αγνώστων στοιχείων τον χτύπησε ενώ περπατούσε και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε. Ο οδηγός αναζητείται από το ΑΤ Θηβών, που έχει αναλάβει την προανάκριση του τραγικού συμβάντος.

Η Sadahzinia αποχαιρέτησε τον αδερφό της μαζί με μια φωτογραφία του:

«Αυτή είναι η αγκαλιά του αδερφού μου, Αντρέας – Οδυσσέας Δρακος Τσιαμπόκαλος – έκλεισε μέσα της τη συντριβή μου ξανά να με παρηγορήσει. Αγάπη μου γλυκειά σε χαιρετώ, πήγαινε στο καλό και αναπαυσου.»

Όπως και ο συνοδοιπόρος του στους Razastarr:


Ενώ πολλοί σημαντικοί Έλληνες ράπερς έχουν ήδη καταθέσει τα δικά τους συλλυπητήρια:



Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς: Ο Οδυσσέας και οι Razastarr υπάρχουν από 1993, ανήκουν στους πρωτοπόρους του ελληνικού ραπ, στην πρώτη γενιά των hip hop συγκροτημάτων μαζί με FF.C., Active Member, Terror X Crew και άλλους, και η επιρροή τους στους επόμενους ήταν καθοριστική. Οι Razastarr κυκλοφόρησαν 3 δουλειές: 2 LP («Όπως Λιώνει Το Κερί» / «Τα Πιο όμορφα Όνειρα Είναι Ανώνυμα») και ένα ΕΡ («Το Κελί»). Επανασυνδέθηκαν το 2014 για να κυκλοφορήσουν δύο χρόνια μετά ένα τρίτο LP: το «Αφού σκοτώσω τη δίψα μου».

Μέσα στο δισκογραφικό κενό της 14χρονης στασιμότητας για τη μπάντα, τα δύο μέλη της είχαν επίσης κυκλοφορήσει προσωπικούς δίσκους, ενώ είχαν εμπλακεί και με άλλες συνεργασίες, όπως οι Muddy Vibez που είχε δημιουργήσει ο Οδυσσέας:

Το ελληνικό ραπ θα του οφείλει πολλά.

Best of internet