Quantcast
THE STREAM

Ελεύθεροι δύο άνδρες που έδεσε η ΕΛΑΣ επειδή μπέρδεψε 100 γραμμάρια στόκο για κόκα

Ήταν όντως στόκος, τα αστεία δικά σας


THE NEWSROOM · 9 Ιουλίου 2021

«Ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με στόκο» θα μπορούσε να είναι η σύνοψη μιας παραλίγο επιτυχημένης ενέργειας της Ελληνικής Αστυνομίας. Η αρχή της έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Σφαγεία της Θεσσαλονίκης, όταν δύο αστυνομικοί της Ομάδας Ζ έκαναν έλεγχο σε ένα τυχαίο όχημα.

Μέσα στο όχημα, στο οποίο επέβαιναν ένας 38χρονος και ένας 44χρονος, τα δύο όργανα εντόπισαν μπογιές, οικοδομικά υλικά και ένα βαζάκι (πρώην μουστάρδας) που τους φάνηκε ύποπτο. Για την ακρίβεια, τους φάνηκε ότι περιείχε κοκαΐνη. Ο οδηγός του οχήματος προσπάθησε να τους πείσει ότι πρόκειται για στόκο, αλλά οι αστυνομικοί δεν τον πίστεψαν και τους μπουζούριασαν και τους δύο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχετικά δημοσιεύματα (1, 2) τόνισαν όχι μόνο τη μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ και την απίθανη δικαιολογία περί στόκου, αλλά και την καταγωγή των δύο ανδρών, οι οποίοι έκαναν το λάθος να κατάγονται από την Αλβανία.

Όλα αυτά τη Δευτέρα το βράδυ. Δυστυχώς, το διεθνές πρακτορείο Associated Press φαίνεται ότι δε συμπαθεί την Ελληνική Αστυνομία και τις προσπάθειές της και αποκάλυψε το πόρισμα των εργαστηριακών ελέγχων της ΕΛΑΣ, που έδειξαν ότι τα 100 γραμμάρια κόκας ήταν όντως στόκος ή ξυλόκολλα που είχε κρυσταλλοποιηθεί λόγω ζέστης. Έτσι, χτες το βράδυ ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο άντρες (οι οποίοι κρατούνταν για δύο μέρες τουλάχιστον) και να τους επιστραφούν αυτά που τους κατασχέθηκαν: αυτοκίνητο, χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Η αλήθεια είναι ότι μπορούν να ρεφάρουν με μια σύλληψη για στόκινγκ, λύσεις υπάρχουν.

 

Best of internet