Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, έβαλαν κλαρίνα στη Βουλή για να τιμήσουν τη συμβολή της ιτιάς στο 1821

Το επόμενο επεισόδιο Κουλουριού στην πραγματική ζωή έχει να κάνει με χλωρίδα και κλαρίνα


THE NEWSROOM · 1 Ιουλίου 2021

Η αλήθεια είναι ότι τα δέντρα ζουν πολύ. Για την ακρίβεια, ζουν τόσο πολύ που μπορεί όντως να υπάρχει ακόμη η ελιά την οποία κατούρησε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πριν τη μάχη των Δερβενακίων. Αυτό είναι fact, αν και δεν είμαστε 100% σίγουροι αν φτάνει για να στηρίξει την προσπάθεια της Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής Περιβάλλοντος, η οποία αποφάσισε να εντάξει στο πρόγραμμα της επιτροπής δύο πατριωτικοφυτολογικού τύπου συνεδριάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο συνεδριάσεις αφορμώνται από τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και ο τίτλος τους θα είναι «Ειδικό αφιέρωμα στα αιωνόβια φυτά από την εποχή της Επαναστάσεως: Καταγραφή και ανάδειξη». Δεν γνωρίζουμε αν όντως θα ασχοληθεί με το δέντρο όπου ανακουφίστηκε ο Γέρος του Μωριά, όμως το νόημα είναι να αναδειχθεί η συμβολή της χλωρίδας στην επανάσταση του 1821.

Όπως όλα δείχνουν, αυτό περιλαμβάνει και μία στάση στα φυτολογικού τύπου δημοτικά τραγούδια. Έτσι, η κ. Αυγερινοπούλου έβαλε βίντεο με κλαρίνα να παίξει μέσα στη Βουλή, γιατί όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν υπάρχει darkwave που να ασχολείται με την ιτιά και το έλατο, τι να κάνουμε τώρα. Αν σας απασχολεί, ήταν τα «Ιτιά – ιτιά» και «για ιδέστε τον αμάραντο».

Δείτε το βίντεο:

Ελπίζουμε η στροφή στην παράδοση να περάσει από όλα τα σημαντικά ηχοχρώματα:

 

 

Best of internet