Quantcast
THE STREAM

Στα πατώματα έπεσε χαμένος πίνακας του Πικάσο λίγο μετά την ανακάλυψη του από την ΕΛΑΣ

Δεν φαίνεται να αισθάνεται πολύ καλά ο πίνακας «Γυναικείο Πρόσωπο» του Πάμπλο Πικάσο


THE NEWSROOM · 30 Ιουνίου 2021

Την ίσως πιο ΕΛΑΣ στιγμή του 2021 ζήσαμε χτες, αγαπητές φίλες και φίλοι. Η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να σφραγίσει τον εντοπισμό δύο πινάκων που είχαν κλαπεί πριν από χρόνια από την Εθνική Πινακοθήκη με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Τι έγινε όμως;

Όπως πιθανώς έχετε ήδη διαβάσει, η ΕΛΑΣ κατάφερε να βρει δύο πίνακες του Πάμπλο Πικάσο και του Πιτ Μόντριαν και να συλλάβει τον φιλότεχνο ελαιοχρωματιστή που τους είχε κλέψει από την Πινακοθήκη το 2012. Όπως καταλαβαίνετε,  η επιτυχία σηκώνει μια φιέστα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου θα παρίσταντο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Λίνα Μενδώνη και όλα θα ήταν γκράντε.

Εντέλει τα πράγματα κύλησαν (ή μάλλον γλίστρησαν) αρκετά διαφορετικά. Οι δύο πίνακες είχαν στηθεί τελείως στο πόδι ώστε να γράψουν καλύτερα στην κάμερα, οπότε κάποια στιγμή ο πίνακας «Γυναικείο Πρόσωπο» του Πικάσο αποφάσισε ότι το mood του είναι “πέφτω στα πατώματα” και το έκανε πράξη.

Δείτε το βίντεο:

Αυτό προφανώς δεν πτόησε τον υπάλληλο του ΠροΠο που απλά τον έπιασε με γυμνά χέρια και τον ξανάστησε στη θέση του. Επειδή έπεσε ένας, δε σημαίνει ότι θα πέσουμε όλοι!

Η διπλή επιτυχία της ΕΛΑΣ συγκίνησε το κοινό:

Ο πολύς κόσμος πιστεύει ότι αυτά που ζούμε είναι σκηνή από Mr. Bean:

Όμως η αλήθεια είναι ότι ζούμε κομμένες σκηνές από το ΑΜΑΝ:

 

Best of internet