Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, μέχρι και σποτάκι για τον Δήμο Πατρών έχει ο Σωτήρης Κοντιζάς στο βιογραφικό του

Λίγο πριν τον μεγάλο τελικό του MasterChef 5


THE NEWSROOM · 9 Ιουνίου 2021

Από την εξωτική μεγαλούπολη της Αχαΐας φαίνεται ότι πέρασε ο δρόμος του Σωτήρη Κοντιζά προς τη δόξα. Προφανώς, ο άνθρωπος δεν γεννήθηκε κριτής στο MasterChef, όμως όπως όλα δείχνουν, η διαδρομή του υπήρξε ιδιαίτερα πλούσια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Κοντιζάς έχει παίξει μέχρι και σε σποτάκι του Δήμου Πατρέων το 2007 ή 2008, όταν ο σκηνοθέτης Σπύρος Ματθαιόπουλος έψαχνε ηθοποιούς σε ρόλο Γιαπωνέζων. Σίγουρα δε γνώριζε ότι ο Ιάπωνας του σποτ (μαζί με τη Γιουκίκο Κροντηρά) είχε επίσης υπάρξει τσολιάς:

Αυτό είναι το FB ποστ του κ. Ματθαιόπουλου:

«ΟΤΑΝ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ “ΕΧΑΝΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ” ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Να έχεις σκηνοθετήσει τον Κοντιζά και να μην το ξέρεις… Και τον έβλεπα φέτος στο παιχνίδι και έλεγα, βρε κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει …και θυμήθηκα: Καμπάνια Δ. Πατρέων από το 2007 (ή το 8;). Εν τω μεταξύ, ανάθεμα κι αν ήξερα τι έλεγαν στα γιαπωνέζικα, γιατί στην αρχή έλεγαν και δικά τους εκτός κειμένου και στη φούρια δεν είχα κρατήσει σημειώσεις, και τους υπότιτλους, τους είχα βάλει με μαντεψιές.

Για την ιστορία, ψάχνοντας γιαπωνέζους για το κάστινγκ, ένας φίλος παραγωγός, μου είχε συστήσει τη Γιουκίκο Κροντηρά ηθοποιό-κάρακτερ εκείνη την εποχή, η οποία, τότε, τελείως συμπτωματικά, ήταν στην Πάτρα και όταν της είπα ότι θέλουμε και έναν άντρα, μας έφερε από Αθήνα το Σωτήρη.

Μου είχε κάνει εντύπωση το όνομα: Γιαπωνέζος και Σωτήρης; Αλλά μας έσωσε όντως. Ψηλό παιδί, βλοσυρός και ψαρωτικός. Ερμηνευτικά δε, εξαιρετικά ακριβής και συνεπής, μπήκε στο χαρακτήρα κατευθείαν. Σε τρία ταίηκ είχαμε τελειώσει. Αυτό που λέμε, το ‘χει. Και οι δύο γιαπωνέζοι μας δηλαδή. -Για τους άλλους ερμηνευτές δεν θα πω κάτι, γιατί εδώ στην Πάτρα τους γνωρίζετε πολύ καλά… Παραγωγή Elevator τότε, και View. Κάμερα ο Christos Πρέπει μάλλον να βρούμε τα αμοντάριστα…
Για το μακρύ “Χειμώνα Μάστερσεφ” και μία διετία ολοκληρη που δείχνει -αμην- να τελειώνει, στο επόμενο. #ΜεΤηΜαργαριτα»


Ενώ αυτό είναι το περίφημο σποτάκι:

Να πούμε εδώ ότι εμάς μας θυμίζει κάτι από Βασίλη Τσιάρτα στο (πολύ) γρηγορότερο και (πολύ) συμπαθητικότερο:

Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα το πούμε αυτό, αλλά το είπαμε:

Ας μας συγχωρήσουν γι’ αυτόν τον παραλληλισμό οι φίλοι του κ. Κοντίζα. Σε κάθε περίπτωση, τα νέα του MasterChef έχουν πολύ ψωμί αυτό τον καιρό. Πιο συγκεκριμένα, χτες αποκαλύφθηκε ότι ο 27χρονος Διονύσης Σαρακίνης έχει υπάρξει υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 με τον συνδυασμό του Χάρη Μιχαλακόπουλου, της Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης (Λ.Ε.Π.Ε.Ν.).

Όπως φαίνεται από το όνομα, πρόκειται για έναν συνδυασμό που ανήκει στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής ακροδεξιάς. Σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ που με τη σειρά τους επικαλούνται χρήστες του διαδικτύου, η σύνθεση της ενδέχεται να είναι πρώην Χρυσαυγίτες. Για αρκετούς από τους θεατές της εκπομπής, αυτό του το βιογραφικό είναι αρκετά καλός λόγος για να αποκλειστεί. Υπενθυμίζουμε ότι το στιλ του δεν προκαλούσε ακριβώς λατρεία από την πλευρά του κοινού.

Κάτι τέτοιο δε φαίνεται μέχρι στιγμής πιθανό, καθώς η λογική λέει ότι θα είχε ήδη ανακοινωθεί. Οπότε, οι ελπίδες του κοινού έχουν ένα λόγο παραπάνω να πάνε στη Μαργαρίτα:

Best of internet