Quantcast
THE STREAM

Έγραψε ΛΑΘΟΣ το όνομα της στα αρχαία ελληνικά η Nike σε νέο μοντέλο παπούτσια;

Δεν είμαστε 100% σίγουροι, αλλά υπάρχει μια περίπτωση η πασίγνωστη εταιρεία να χάθηκε στη μετάφραση


THE NEWSROOM · 8 Ιουνίου 2021

Τις γνώσεις της στα αρχαία ελληνικά αποφάσισε να δείξει η πασίγνωστη εταιρεία αθλητικών ειδών, Nike.Όπως πιθανώς να γνωρίζετε, ο αμερικανικός κολοσσός πήρε το όνομά του από τη θεά Νίκη της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, την κόρη της Στύγας και του Πάλλαντα.

Κι επειδή το όνομα θα μπορούσε κανείς με ασφάλεια να πει ότι βγήκε τυχερό, η εταιρεία αποφάσισε να δώσει στη θεά τα απαραίτητα σπέκια. Έτσι, θα κυκλοφορήσει προς τιμήν της (1, 2, 3, 4) μια ειδική custom παραλλαγή των γνωστών παπουτσιών Air Force 1, η οποία θα έχει οπτικές αναφορές που (υποτίθεται ότι) είναι σχετικές με τη θεά Νίκη . Μέχρι στιγμής, η ιστορία μας αφορά μόνο λάτρεις της Nike, της μυθολογίας, των sneakers ή και των τριών μαζί, όμως κάπου εδώ αλλάζει το πράγμα.

Πιο συγκεκριμένα, τα νέα Air Force περιλαμβάνουν μια ειδική επιγραφή που υποτίθεται ότι λέει «Νίκη» με ελληνικούς χαρακτήρες. Ας πούμε ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά πιο περίεργο από ό,τι είχαμε στο μυαλό μας. Πιο συγκεκριμένα, γράφει «ΠΙΚΣ»:

Δεν έχουμε ιδέα πως προκύπτει αυτό (ή αν έχουν πέσει όλοι θύματα Photoshop), αλλά περιμένουμε τον Άδωνι Γεωργιάδη να μας λύσει όλες τις απορίες. Μέχρι τότε, θα αυτοσχεδιάζουμε με τα προϊόντα της ΠΙΚΣ:

 

Best of internet