Quantcast
THE STREAM

Αστυνομικά doggos καταλήγουν στον ΟΑΕΔ των ΗΠΑ λόγω νομιμοποίησης της φούντας

Στην ανεργία εξωθούν τα αστυνομικά σκυλιά που έψαχναν κάνναβη οι ΓΑΠ της Αμερικής


THE NEWSROOM · 2 Ιουνίου 2021

Ποιος είπε ότι τα doggos δεν απειλούνται από την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια; Για την ακρίβεια, μία πολύ συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία σκύλων έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, λόγω κάποιων πολύ συγκεκριμένων αλλαγών στη νομοθεσία.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της νομιμοποίησης της κάνναβης για φαρμακευτικούς ή ψυχαγωγικούς λόγους.  Σύμφωνα με τον Independent, τουλάχιστον 16 πολιτείες των HΠΑ έχουν νομιμοποιήσει την ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας και ακόμη περισσότερες το έχουν κάνει για την ιατρική χρήση, οπότε τα σκυλιά που την έψαχναν μάλλον θα πρέπει να ψάξουν τι παίζει με τον ΟΑΕΔ.

Όπως όλοι ξέρουν, τα σκυλιά μυρίζουν κάπου 2000 φορές καλύτερα από εμάς (δεν γνωρίζουμε αν την ακούνε εξίσου καλύτερα από τους ανθρώπους). Έτσι, εκπαιδεύονται για να εντοπίζουν την παράνομη κάνναβη. Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία σεκιούριτι ICTS:

«Τα σκυλιά δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα ίδια τα ναρκωτικά. Στην ουσία αναζητούν το αγαπημένο τους παιχνίδι. Το πρόγραμμα τα εκπαιδεύει να συνδέουν το παιχνίδι τους με τη μυρωδιά του ναρκωτικού. Μετά τη νομιμοποίησης της μαριχουάνας πολλά σκυλιά αποσύρονται από το πρόγραμμα.»

Το ζήτημα εδώ είναι ότι τα σκυλιά δεν παίρνουν από επανεκπαίδευση, καθώς δε μπορούν να μάθουν να μυρίζουν μια άλλη ουσία μετά τη μαριχουάνα. Όπως είπε AP ο Don Slavik, διευθυντής της Αμερικανικής Ένωσης Αστυνομικών Σκύλων:

«Μόλις εκπαιδεύσεις ένα σκύλο, δεν μπορείς να το πάρεις πίσω. Η υπηρεσία δεν θέλει λάθη, γι’ αυτό θέλουν να φέρουν νέους σκύλους.»

Για παράδειγμα, στη Βιρτζίνια η κάνναβη θα νομιμοποιηθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, οπότε τα 13 σκυλιά της υπηρεσίας θα μείνουν χωρίς δουλειά. Αντί να συνεχίσουν να δουλεύουν, θα αντικατασταθούν από κουτάβια τα οποία θα μάθουν εξαρχής να μυρίζουν άλλες ουσίες, οι οποίες παραμένουν παράνομες. Όπως λένε και στα χωριά μας, you can’t teach an old dog new tricks.

Τι συμβαίνει όμως με τους συνταξιούχους σκυλς; Συχνά υιοθετούνται από τους ανθρώπους που τους χειρίζονταν (aka σκυλάδες) ή από άλλα μέλη της υπηρεσίας. αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, το The Spruce Pets αναφέρει ότι μπορούν να υιοθετηθούν από πολίτες.

Ίσως βρείτε και μια χρήση για τις ικανότητες του, ποιος ξέρει.

 

 

Best of internet