Quantcast
THE STREAM

Βόλος: Βλήμα τανκ πέφτει 7 χιλιόμετρα εκτός στόχου σε άσκηση, σκοτώνει 7 πρόβατα

Τελείως απροσδόκητο αποτέλεσμα είχε μια κατά τα άλλα συνηθισμένη άσκηση του στρατού


THE NEWSROOM · 28 Μαΐου 2021

Αθώα τετράποδα θύματα είχε μια στρατιωτική άσκηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Βόλο. Ένας 40χρονος κτηνοτρόφος είχε βγάλει τις κατσίκες του για να βοσκήσουν στην θέση Μεγαβούνι, η οποία βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, όταν ξαφνικά βρέθηκαν όλοι μαζί να δέχονται πυρά.

Ήταν 6.30 το απόγευμα της Πέμπτης όταν ένα βλήμα από τανκ έχασε ελαφρώς τον στόχο (δηλαδή έπεσε περίπου 7 χιλιόμετρα μακριά από εκεί που έπρεπε) και έπεσε μέσα στο κοπάδι. Ευτυχώς για τον ίδιο, ο βοσκός βρισκόταν σε μικρή απόσταση από τα ζώα του και μιλούσε με ένα φίλο του στο τηλέφωνο, οπότε βγήκε σώος και αβλαβής. Από τα ζώα, 7 σκοτώθηκαν επιτόπου και άλλα 16 έφυγαν κατατρομαγμένα από το σημείο, όπου η έκρηξη του βλήματος είχε σχηματίσει κρατήρα.

Ο φίλος του βοσκού ενημέρωσε αμέσως τις στρατιωτικές αρχές και η άσκηση, η οποία γινόταν στο γειτονικό πεδίο βολής Γλαφυρών, διακόπηκε αμέσως. Ειδοποιήθηκε επίσης η ΕΛΑΣ, ο οποία θα κάνει έρευνα για το περιστατικό. Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρά την αστοχία, η ευθύνη ανήκει στον βοσκό, ο οποίος μπήκε σε μαρκαρισμένο πεδίο βολής:

«Το πεδίο βολής είναι σημασμένο. Εγινε μια προάσκηση πυροβολικού από άνδρες της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και τα βλήματα που ερίφθησαν έπεσαν μέσα στο πεδίο βολής. Τα πρόβατα μπήκαν μέσα στο πεδίο βολής.»

Δείτε το βίντεο:

Μήπως μαζί με το βλήμα μετακινήθηκαν κάτι χιλιόμετρα και τα όρια του πεδίου βολής;

Best of internet