Quantcast
THE STREAM

H κυβέρνηση ανοίγει την εστίαση χωρίς μουσική για να μη ζητάτε Prodigy από τον DJ

Δε θα χρειαστεί να προσέχετε τι θα λέτε όταν σταματήσει η μουσική, γιατί δε θα έχει καθόλου μουσική


THE NEWSROOM · 29 Απριλίου 2021

Εξαντλητικές συζητήσεις πριν καν συμβεί έχει προκαλέσει το έξυπνο άνοιγμα της εστίασης που σχεδιάζει το έξυπνο κυβερνητικό επιτελείο. Η αλήθεια είναι ότι όλα τα έξυπνα μέτρα που έχουν έρθει μέχρι το έχουν προκαλέσει αυτό, όμως η τελευταία πατέντα της κυβέρνησης έχει μια ιδιαίτερη γοητεία.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χτες ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα εστιατόρια και τα καφέ θα ανοίξουν από τις 3 Μαΐου, όμως θα λειτουργούν με ένα συγκεκριμένο καθεστώς. Καταρχάς, τα περιβόητα SMS δεν σταματάνε: Θα στέλνετε μέσω του 13033 μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πάτε για καφέ, όπως κάνατε στη μάνα σας κάποτε.

Δεύτερον, τα καταστήματα εστίασης και καφέ θα είναι ανοιχτά μόνο για όσους κάθονται και θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45. Στα ίδια τα μαγαζιά, οι πελάτες θα κάθονται μέχρι 6 σε κάθε τραπέζι ή δίπλα δίπλα σε δύο σκαμπό, με αποστάσεις από τους υπόλοιπους. Αφού φύγετε από το μαγαζί, θα έχετε τη δυνατότητα να είστε έξω μέχρι τις 11 το βράδυ, οπότε και θα αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όμως το μέτρο που πραγματικά έκλεψε την παράσταση ήταν η απαγόρευση της μουσικής. Η εστίαση μπορεί αν ανοίξει, αλλά μόνο αν δεν έχει μουσική να παίζει. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, η επιτροπή εισηγήθηκε αυτό το μέτρο επειδή η μουσική στα μπαρς μας κάνει να φωνάζουμε, και άρα να πετάμε και πολύ περισσότερα ύποπτα σταγονίδια, ή μας κάνει να πλησιάζουμε πολύ για να ακουστούμε.

Όπως είπε μιλώντας στο OPEN o κ. Εξαδάκτυλος:

«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια ή επιβάλλει στους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Αυτός είναι ο λόγος, δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση.

Mε αυτό τον τρόπο δεν θα καταβάλλεται η έξτρα προσπάθεια που χρειάζεται για να μιλήσει κάποιος σε έναν χώρο με δυνατή μουσική και η οποία στέλνει τα σταγονίδιά μας και μαζί με αυτά τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία.

«Με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι ασφαλής.»

Από την άλλη, το Ίντερνετ άρχισε να παραγγέλνει Prodigy:

Περιμένουμε τη στιγμή που η πεφωτισμένη κυβέρνηση θα ανοίξει τη μουσική στα μπαρ, οπότε θα είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς ο πρώτος που θα σύρει τον χορό:

Best of internet