Quantcast
THE STREAM

Περιφέρεια Αττικής: «Τα κουνέλια μας είναι για αρχόντους, όχι τίποτε Κινέζικα»

Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στα σχόλια για τα κουνέλια πονάει όλους τους μίζερους


THE NEWSROOM · 28 Απριλίου 2021

Τελείως αφοπλιστική και ακόμη περισσότερο Πατουλική ήταν η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στα πυρά που δέχτηκε για τα τεράστια κουνέλια και κοτόπουλα που έχει τοποθετήσει εδώ κι εκεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, η κριτική είναι άδικη, διότι τα εν λόγω installation δεν είναι για λινάτσες, αλλά για αρχόντους.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, Νίκος Πέππας, εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναπτύσσει μια σειρά από επιχειρήματα. Καταρχάς, σημειώνει ότι τα κουνέλια δημιουργούν θετικό κλίμα:

«η Περιφέρεια Αττικής με στόχο να ενισχύσει το θετικό κλίμα στην αγορά, προχώρησε στην επιλογή του στολισμού που κοσμεί την πρωτεύουσα ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες με απόλυτα διαφανή τρόπο.»

Απάντησε επίσης και ως προς την κριτική για το fast track της διαδικασίας:

«[Το χρονοδιάγραμμα πήγε όπως πήγε] αποκλειστικά και μόνο διότι δεν γνωρίζαμε εκ των προτέρων αν η κυβέρνηση και οι επιστήμονες θα προχωρούσαν ή όχι στο άνοιγμα της αγοράς.»

Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι η Περιφέρεια δεν ψωνίζει από τη λαϊκή, σαν να είναι κανένας φτωχομπινές. Όπως τόνισε ο κ. Πέππας, είναι ειδικά custom κομμάτια, όχι μαλακίες από την Κίνα:

«Δεν ήταν φθηνές κατασκευές, που κάποιος τις έφερε από την Κίνα, αλλά πασχαλινές παραστάσεις ειδικής κατασκευής, εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, επιδαπέδιες, τρισδιάστατες και με ιδιαίτερα σημαντικό μέγεθος. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου στη χώρα μας, από μια ελληνική επιχείρηση.

Οι κατασκευές αποτελούνται από ανεξίτηλη μοκέτα με UV δείκτη προστασίας σε διάφορα χρώματα, με led φωτοσωλήνα και κορδόνια με led λυχνίες διπλού χρώματος (ζεστό λευκό και ψυχρό λευκό), ώστε να δημιουργούν όλα μαζί ένα ιδιαίτερο οπτικό εφέ με χρωματικές εναλλαγές από ζεστό λευκό σε ψυχρό λευκό και αντίστροφα.»

Ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι τα προαναφερθέντα κουνέλια είναι η ένεση θετικής ενέργειας που έχουμε ανάγκη:

«Σε κάθε περίπτωση, για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Αττικής, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες με απόλυτα διαφανή τρόπο, προχωρά σε μια δράση που στόχο έχει να ενισχύσει το θετικό κλίμα στην Αττική κατά την εορταστική περίοδο.

Δίνει ένα ισχυρό μήνυμα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας, κόντρα στη μιζέρια και την καταστροφολογία μιας μικρής μειοψηφίας, ότι τα δύσκολα πέρασαν και πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε όλοι μας υγιείς και πιο δυνατοί στην παλιά μας καθημερινότητα. Στα δύσκολα μείναμε ενωμένοι, αντιμετωπίσαμε με σχέδιο και αποτελεσματικότητα τις συνέπειες της πανδημίας και τώρα είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα, για να πάμε όλοι μαζί την Αττική ψηλά.»

Μίζεροι πονάτε:

 

Best of internet