Quantcast
THE STREAM

Πέτρος Γαϊτάνος για Χρυσή Αυγή: «Σόρι αλλά εγώ καμία σχέση, παίχτηκε παρεξήγηση»

Ο γνωστός τραγουδιστής θρησκευτικών ύμνων μας αποκάλυψε ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως νομίζαμε για 8,5 χρόνια


THE NEWSROOM · 26 Απριλίου 2021

Έναν δρόμο που θυμίζει αυτόν που χάραξε ο Κυριάκος Βελόπουλος φαίνεται ότι επέλεξε ο γνωστός τραγουδιστής θρησκευτικών ύμνων, Πέτρος Γαϊτάνος. Μιλώντας στην Σίσσυ Χρηστίδου και στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» το πρωί της Κυριακής, ο κ. Γαϊτάνος τοποθετήθηκε για κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει υπέρ της Χρυσής Αυγής το 2012.

Όπως μας εξήγησε, αισθάνθηκε την ανάγκη να μας ζητήσει συγγνώμη, αν και ήταν όλα μια παρεξήγηση:

«Κάποτε πριν από αρκετά χρόνια με ρώτησαν σε μία συνέντευξη ποια είναι η γνώμη μου για την Χρυσή Αυγή και έχω την ανάγκη να κάνω μια διόρθωση σε αυτό. Ήμασταν σε μια περίεργη κατάσταση κρίσης, βλέπαμε ότι αυτοί οι άνθρωποι βοηθούσαν κάποιους γέροντες, κάποιους ανθρώπους που είχαν προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Εγώ έκανα ένα λάθος, όμως, σε αυτό και γι’ αυτό το λάθος θέλω να ζητήσω ένα συγγνώμη. Ακούγοντας τώρα αυτά που είπα τότε, δεν μου ταιριάζει ο Πέτρος αυτός και το θεωρώ περίεργο πώς ο Πέτρος είπε αυτά. Δεν θα τα έλεγα αυτά γιατί και δεν ανήκω σε μια τέτοια νοοτροπία, αλλά και γιατί είπα έναν λογισμό, ο οποίος όμως έβγαζε μια εντύπωση ότι εγώ στηρίζω αυτούς τους ανθρώπους.»

Το 2012, με την ναζιστική οργάνωση να δρα πρακτικά ανεξέλεγκτη, ο Πέτρος Γαϊτάνος είχε μιλήσει στην εκπομπή του Μακεδονία TV, «Κορίτσια για σπίτι». Οι δηλώσεις του είχαν προκαλέσει αίσθηση, διότι παρά την ψαλτική φυσιογνωμία του, ο κ. Γαϊτάνος όχι μόνο είχε δηλώσει ότι του αρέσει αυτό που κάνει η Χρυσή
Αυγή, αλλά είχε συμπληρώσει επίσης ότι καμιά φορά του «έρχεται να πιάσει αυτούς τους μαύρους και να πάρει όλα τα cd και να τα σπάσει στο κεφάλι τους»:

«Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή εν μέρει καλά πράττει! Μ’ αρέσει αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή, όμως δεν μ’ αρέσει να γίνεται από μόνο του. Πρέπει κάποια στιγμή να ανασκουμπωθούν και να το κάνουν οι πολιτικοί. Προτιμώ η Χρυσή Αυγή να ξεφύγει λίγο παρά να λούζομαι τη χαζοευγένεια των ΜΜΕ και των πολιτικών, οι οποίοι μας έχουν καταστρέψει. Προτιμώ μια Χρυσή Αυγή που θα είναι τσαμπουκάδες.

Μ’ αρέσει ο τσαμπουκάς της! Θέλουμε όλα να είναι μέσα στην ευγένεια… Και γιατί η Χρυσή Αυγή είναι τόσο επιθετική; Γιατί η Χρυσή Αυγή αποκαθιστά την αστυνομία; Ξέρετε πόσες φορές παρακολουθώντας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήθελα να κάνω αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή;

Ξέρετε πόσες φορές κυκλοφορώ στους δρόμους και βλέπω να πωλούνται παράνομα τα cd μας και μου έρχεται να πιάσω αυτούς τους μαύρους και να πάρω όλα τα cd και να τα σπάσω στο κεφάλι τους; Και να βλέπω απέναντι τους αστυνομικούς να τους κοιτάζουν; Τι πρέπει να κάνουμε να λέμε με ευγένεια σας παρακαλούμε πάρτε τους μαύρους με τα cd; Όχι, καλά κάνουν!.»

Η αλήθεια είναι ότι ανάμεσα σε αυτά που έλεγε το 2021 και σε αυτά που λέει σήμερα, μία απόσταση υπάρχει. Στην κ. Χρηστίδου, ο κ. Γαϊτάνος δήλωσε ότι δεν του άρεσαν και δεν τους στήριζε:

«Δεν έχω καμία σχέση μαζί τους. Πρέπει, όμως, να ξεκαθαριστεί αυτή η ιστορία, να τελειώσει. Ποτέ δεν τους στήριζα, δεν τους στηρίζω και ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος που ήμουν δίπλα και μου άρεσε η βία, η παραβατικότητα, η εγκληματικότητα. Όπως φάνηκε, αυτοί οι άνθρωποι εκτός από κάποια πράγματα που προσπαθούσαν να κάνουν, δεν ήταν ευθείς.»

Η δε συγγνώμη είναι περίεργα διατυπωμένη, καθώς ζητά από όσους ένιωσαν περίεργα από αυτό που είπε, χωρίς να λέει ακριβώς τη γνώμη του για εκείνες τις δηλώσεις:

Επειδή εγώ δεν ταίριαζα σε αυτό, θέλω να ζητήσω συγγνώμη γι’ αυτούς που πιθανόν στενοχωρήθηκαν ή ένιωσαν άβολα από αυτό που είπα. Πάντως, ακούγοντάς το, δεν θέλω ούτε καν να το επαναλάβω. Δεν θέλω να με συνδέει ποτέ ξανά κανένας με τέτοιες δράσεις, με τέτοιους τρόπους ζωής.»

Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις αυτές έρχονται με άψογο timing, διότι αυτό το Πάσχα, ο Πέτρος Γαϊτάνος θα συνεργαστεί με την Περιφέρεια Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια διοργανώνει κάτι σαν ψηφιακό Πάσχα για όσες και όσους δε μπορούν να πάνε στις εκκλησίες, όπου θα τραγουδά ο Πέτρος Γαϊτάνος. Αυτό είναι το event στο Facebook:

«Η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, σε αγαστή συνεργασία και υπό τον άψογο συντονισμό του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, αρμόδιου για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χάρη Ρώμα, για ακόμα μία φορά προσαρμόζεται στις επιδημιολογικές συνθήκες και διοργανώνει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με τίτλο «Πάσχα ONline».

Μέσα από αυτό, η Περιφέρεια Αττικής δίνει την δυνατότητα σε πιστούς εντός και εκτός Ελλάδας, που δεν θα μπορούν να επισκεφθούν δια ζώσης τους ιερούς ναούς την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης, να παρακολουθήσουν διαδικτυακά από το σπίτι τους  ύμνους και ευαγγελικά κείμενα της κορυφαίας γιορτής της Χριστιανοσύνης.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος με τη συγκλονιστική φωνή, που έχει συνδεθεί και με την απόδοση των ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδας, ερμηνεύει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, που τελεί υπό την προσωπική ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και απαρτίζεται από τους σημαντικότερους ύμνους και αναγνώσματα από τα πρωτότυπα κείμενα των Ευαγγελίων για τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.»

Ευτυχώς που πρόλαβε, φαντάζεστε πόσο κρίμα θα ήταν;

Best of internet