Quantcast
THE STREAM

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από 3 Μαΐου θα μπορείτε να π(ι)είτε τον πόνο σας με αποστάσεις στα μαγαζιά

Ο πρωθυπουργός ανανέωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά μας έδωσε κάμποσες υποσχέσεις για τη συνέχεια


THE NEWSROOM · 21 Απριλίου 2021

Αφού έγινε (μάλλον, δηλαδή) το deal με τις εκκλησίες, μπορούν να γίνουν κι όλα τα υπόλοιπα. Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συγκεκριμένα πράγματα να μας πει στο σημερινό του διάγγελμα, παρότι ξέχασε να αναφέρει το τι θα γίνει με τα περιβόητα SMS στο 13033.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι το Πάσχα θα είναι και φέτος κατ’ οίκον και μας πληροφόρησε ότι από την Μεγάλη Βδομάδα και μετά θα αρχίσουν να εμβολιάζονται και οι άνω των 30. Επίσης, μας έδωσε ένα συγκεκριμένο ημερολογιακό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει και το πρώτο (συγκρατημένο) άνοιγμα της εστίασης:

«Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.»

Δείτε το βίντεο:

Όλα θα πάνε καλά, υπάρχει σχέδιο.

Best of internet