Quantcast
THE STREAM

Πάρτι με αραμπάδες, καρούλια, ραπανάκια και μαρούλια γίνονται στις μισές πλατείες της χώρας

Κάπου 164 μέρες μετά την πρώτη απαγόρευση κυκλοφορίας, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πιο παρανοϊκή από ποτέ


THE NEWSROOM · 19 Απριλίου 2021

Ένα τελείως 2021 σκηνικό διαδραματίζεται αυτές τις μέρες σε μια σειρά από πλατείες της χώρας. «Μα 2021 δεν έχουμε ρε πανίβλακες;» θα μας πείτε και θα έχετε και δίκιο, όμως η αλήθεια είναι ότι η φετινή εκδοχή του Σκανδάλου των Πλατειών διαφέρει αρκετά από την περσινή, όπου η ΕΛΑΣ ήταν ο γνώριμος εαυτός της, με αποτέλεσμα να ακούσουμε μέχρι και για επέμβαση των ΜΑΤ στο άβατο της Αγίας Παρασκευής, όπου κάνουν επιδρομές Σπαταναίοι σαμποτέρ. Ή κάτι τέτοιο.

Φέτος, και μετά αρκετούς μήνες σκληρού εγκλεισμού (τύπου Μαρτίου) τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Σε μια σειρά από πλατείες της πρωτεύουσες και όχι μόνο, εκατοντάδες άτομα μαζεύονται για “takeaway” ποτό από μαγαζιά. Λίγες βδομάδες μετά το ξεκίνημα αυτής της μόδας, το πράγμα έχει προχωρήσει τόσο πολύ που να βλέπουμε ντιτζεϊλίκια στην Κυψέλη και πυροτεχνήματα στο Παγκράτι:

Παρότι η προσοχή των ΜΜΕ έχει στραφεί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, το ίδιο πράγμα γίνεται στο Ψυρρή, στο Περιστέρι, στον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη και αλλού. Μετά από πέντε μήνες και έχοντας νιώσει το πόσο επιτυχημένη ήταν η καραντίνα, ήταν επόμενο ο κόσμος να βγει για να πανηγυρίσει:

Στον απόηχο των γεγονότων της Νέας Σμύρνης, η ΕΛΑΣ και το υπουργείο που την κατευθύνει μάλλον αποφάσισαν ότι προς το παρόν δε γίνεται να προσεγγίσουν το ζήτημα με ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ, οπότε θα κάνουν μόνο συστάσεις. Αυτό φυσικά καθόλου δεν τους εμπόδισε να κάνουν διαρροές προς τα ΜΜΕ οι οποίες ξεχειλίζουν από φαντασία:

«Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι συγκεντρωμένοι στο μεγάλο υπαίθριο πάρτι την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη ήταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τα Εξάρχεια και το Παγκράτι. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για εκείνους που μέχρι πριν από λίγες μέρες συγκεντρώνονταν στην πλατεία Βαρνάβα.

Οι πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκτιμούν ότι τα άτομα αυτά στόχευαν σε μια ευθεία αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της αστυνομίας, κάτι που η ΕΛ.ΑΣ. δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση. Τονίζουν ότι οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν για να αποφευχθούν επεισόδια αντίστοιχα με αυτά της Νέας Σμύρνης.»

Με βάση τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ, η μισή αθηναϊκή νεολαία έχει ενταχτεί στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Όπως και να’χει, τα πλήθη των συγκεντρωμένων αφήνουν έντονο το ίχνος τους στις πλατείες που αράζουν, οι οποίες βγαίνουν γεμάτες σκουπίδια μετά από κάθε βράδυ παρταρίσματος:

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, ειδικά για μικρές πλατείες όπως η Αγ. Γεωργίου και η Βαρνάβα, είναι η τρομερή φασαρία που δημιουργείται. Γιατί όπως τόσοι άλλοι πριν από αυτούς, αρκετοί από τους διοργανωτές των υπαίθριων πάρτι έχουν καταλήξει ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι το καλό ηχοσύστημα:

Υπάρχουν επίσης και κάποια προβλήματα τουαλέτας, τα οποία ανέδειξε ο ίδιος ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επίσης παριστάνει άψογα ότι ο υπεύθυνος για το υπερταμείο της καραντίνας που βιώσαμε (και συνεχίζουμε να βιώνουμε) δεν είναι ο μπάρμπας του:


Το πιο σουρεάλ σε όλα αυτά είναι ότι η κυβέρνηση κατέληξε μεν κάποια στιγμή ότι καλό είναι να μην ξαναστείλει τα ΜΑΤ (αυτό είναι όντως καλή ιδέα), αλλά συνεχίζει να τηρεί την απαγόρευσης κυκλοφορίας 9-5 και το SMS. Έτσι, έχουμε κάτι σαν άνοιγμα της εστίασης χωρίς άνοιγμα της εστίασης, με τουρίστες να κυκλοφορούν ανέμελοι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, και τους κατοίκους της χώρας να κινδυνεύουν πιο πολύ από πρόστιμο αν κάτσουν 5 άτομα το ένα δίπλα στο άλλο, παρά αν κάτσουν 500 το ένα δίπλα στο άλλο.

Από την πλευρά τους, κάποιοι κάτοικοι αποφάσισαν να λύσουν μόνοι τους το ζήτημα των συναθροίσεων, ρίχνοντας νερό στους παρευρισκόμενους. Κάτι τέτοιο αναφέρεται να συνέβη τόσο την Κυψέλη, όσο και στο Περιστέρι:

Την Παρασκευή 16/4, η ΕΛΑΣ αποφάσισε να κάνει κάτι, που να μην είναι όμως και βίαιο, οπότε έστειλε την περίφημη ομάδα ΟΔΟΣ, η οποία φέρει τα χρώματα της Wolt. Δεν ισχύει δηλαδή, αλλά θα μπορούσε:

Τα παιδιά με τα σιελ όμως δεν πήγαν στην Κυψέλη, όπου φαίνεται να έγιναν Σόδομα και Γόμορρα:

Τι άλλο να πούμε εμείς; Αυτό και μόνο:

 

Best of internet