Quantcast
THE STREAM

Signal χρησιμοποιεί ο Ζούκερμπεγκ, όπως μάθαμε από τη διαρροή του τηλεφώνου του από το Facebook

Όταν ξέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ πόσο αξιόπιστο είναι το app που ο ίδιος έφτιαξες


THE NEWSROOM · 6 Απριλίου 2021

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία για τη ζωή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ μάθαμε μέσω του κορυφαίου επιτεύγματός του. Θα μπορούσε βέβαια κανείς να πει ότι το Facebook μας έδωσε εμμέσως αυτά τα δεδομένα, διότι προήλθαν από μια γιγαντιαία διαρροή, όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι κάτι μάθαμε.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τη διαρροή: Το Σάββατο, ένας χρήστης ενός χαμηλού επιπέδου φόρουμ για χάκινγκ δημοσίευσε αριθμούς τηλεφώνου και προσωπικά δεδομένα (αναγνωριστικά Facebook, πλήρης ονόματα, τοποθεσίες, ημερομηνίες γέννησης, email) 533 εκατομμυρίων χρηστών από 106 χώρες. Το Insider επιβεβαίωσε ότι τα δεδομένα είναι αυθεντικά, όμως εντέλει η επαλήθευση θα γινόταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διότι όπως διαπίστωσε ο ειδικός στα θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας Ντέιβ Γουόκερ, κάποιοι από τους χρήστες των οποίων τα data βγήκαν στη φόρα ήταν ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και οι συνιδρυτές του Facebook, Κρις Χιουζ και Ντάστιν Μόσκοβιτς.

Η καλύτερη πληροφορία που μάθαμε όμως ήταν ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ χρησιμοποιεί το Signal, ένα messaging app που είναι πολύ δημοφιλές επειδή είναι πολύ ασφαλές. Το πιο kinky στοιχείο βέβαια είναι ότι σε αντίθεση με το WhatsApp ή το Messenger, το Signal δεν ανήκει στη Facebook. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε αν ο Ζουκ μπήκε στο Signal για νταραβέρια ή επειδή αποφάσισε να ενταχθεί σε κάποιο αντάρτικο πόλης, όμως όπως όλα δείχνουν, μάλλον δε θεωρεί τις δικές του εφαρμογές αρκετά ασφαλείς.

Η επιλογή του έχει, φυσικά, τις ευχές του ίδιου του Signal:

 

Όσον αφορά την ίδια τη διαρροή, το Facebook ανακοίνωσε μέσω εκπροσώπου του ότι το πρόβλημα προέκυψε λόγω ενός προβλήματος ασφαλείας που η εταιρεία διόρθωσε το 2019:

«Πρόκειται για παλιά δεδομένα που αναφέρθηκαν στο παρελθόν, το 2019. Εντοπίσαμε και διορθώσαμε αυτό το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019.»

Από την άλλη, ο επίσης ειδικός σε θέματα ηλεκτρονικής ασφαλείας Αλόν Γκαλ σχολίασε ότι ακόμη κι αυτά τα δεδομένα μπορούν να είναι πολύ χρήσιμα σε όσους έχουν πονηρό σκοπό:

«Μια βάση δεδομένων αυτού του μεγέθους που περιέχει προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμούς τηλεφώνου πολλών χρηστών του Facebook, σίγουρα θα βοηθούσε κακόβουλα άτομα να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα για να πραγματοποιήσουν απάτες ή να προσπαθήσουν να χακάρουν.»

Κάτι ξέρει ο Ζουκ και μπήκε στο Signal παιδιά, μάθετε από τον καλύτερο.

(πηγές: 1, 2)

Best of internet