Quantcast
THE STREAM

Εθνικός διχασμός στην κουζίνα: Beef μεταξύ Αργυρώς και Πετρετζίκη για μια συνταγή γαλατόπιτας

Ο δε Ηλίας Μαμαλάκης έκανε κι αυτός την είσοδό του στον πόλεμο ως η Μεγάλη Δύναμη των μαγειρικών πάγκων


THE NEWSROOM · 24 Μαρτίου 2021

Όπως φαίνεται, είναι στη μοίρα του λαού μας ο διχασμός, ακόμη κι εν όψει της επετείου των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει μεταξύ των Ελλήνων μαγείρων, την ίδια στιγμή που η χώρα μας χρειάζεται ομοψυχία στις κουζίνες και παντού; Από που ξεκίνησε όμως αυτή η διχόνοια;

Το πρώτο βήμα ήταν μία πρόσφατη ανάρτηση της γνωστής Αργυρώς (Μπαρμπαρίγου) στο Instagram:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Argiro Barbarigou (@argirobarbarigou)

Εκεί, η αφέντρα του argiro.gr φωτογράφησε τον Άκη Πετρετζίκη ως αντιγραφέα μια συνταγής της. Το αντικείμενο του clopy ήταν η Μανιάτικη Γαλατόπιτα ™ :

Ε, τώρα αν βγάλεις το αμύγδαλο και βάλεις το καρύδι ή βάλεις διαφορετικά φύλλα ή έστω ένα άλλο ταψί κάνεις σίγουρα μια νέα δική σου συνταγή. ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΝΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ, το όνομα και η διαφορετική τεχνική, είναι αυτό που την ξεχωρίζει. Και σίγουρα στην Μάνη δεν φτιάχνουν έτσι με αυτή την τεχνική την γαλατόπιτα!!! Τα παιδιά μου τα ξέρω ένα ένα γιατί τα γέννησα εγώ. Να την φτιάξετε είναι μοναδική ε όχι και τόσο μοναδική αφού κοπιαρίστηκε από πολλούς.

Η παραδοσιακή Μανιάτικη γαλατόπιτα γίνεται χωρίς φύλλο. Μια κρέμα βελούδο που ψήνεται!!! Η δική μου γαλατόπιτα όμως είναι διαφορετική έχει καραμελωμένα φύλλα με ξηρούς καρπούς και εγώ την ονόμασα γαλατόπιτα Μάνης. Κι έτσι αυτός πήρε την συνταγή μου και την είπε ακριβώς με το ίδιο όνομα.»

Ο ίδιος ο Άκης Πετρετζίκης φαίνεται να το πήρε αρκετά χαλαρά. Απαντώντας μέσω Instagram, ανέβασε σε στόρι το παρακάτω πορτρέτο:

Μαζί με τις εξής αφηρημένες πλην καυστικές φράσεις:

«Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν.

Tip: Αντί για καρύδια μπορείτε να βάλετε και αμύγδαλα.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο συνταγές έχουν την εξής διαφορά: H συνταγή του Άκη Πετρετζίκη γίνεται με καρύδι, ενώ της Αργυρώς με αμυγδαλόψιχα. Η τρομερή αυτή διαμάχη έχει ήδη συγκλονίσει το κοινό:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by yeet or be yeeted (@themis_c)

Όμως η ένταση κορυφώθηκε με την επέμβαση μίας ακόμη εκ των Μεγάλων Δυνάμεων, δηλαδή του Ηλία Μαμαλάκη. Ο επιφανής μάγειρας αποφάσισε να πάρει το μέρος του Άκη Πετρετζίκη και να κατακεραυνώσει την πνευματική ιδιοκτησία στις συνταγές ταυτόχρονα. Έτσι, σε σχόλιό του στο Facebook δήλωσε ότι οι συνταγές δεν έχουν ιδιοκτήτη, ενώ πρότεινε στην κ. Μπαρμπαρίγου να κρατήσει μυστική την κάθε πολύ δυνατή συνταγή που θα φτιάξει:

«Οι συνταγές δεν έχουν ιδιοκτήτη. Ούτε πατεντάρονται. Από την στιγμή που δημοσιοποιείς την συνταγή ανήκει σ όλους.

Άλλωστε καμία μα καμία συνταγή δεν σε κάνει πλούσιο. Ούτε σου δίνει παράσημο τιμής. Και αν ποτέ στην ζωή του φτιάξεις κάτι εξαιρετικό .Κρατά την συνταγή κρυφή. Όπως το ραβανί Βέροιας. Την σάλτσα cafe de Paris κτλ.»

Μην τον βλέπετε έτσι γλυκούλη:

O Deathangel.ilias δεν ξέρει να σφάζει μόνο με το γάντι:

Best of internet