Quantcast
THE STREAM

Πατριωτικά παρτέρια, Playmobil με φουστανέλα, snipers και άλογα: Όλα τα σκηνικά για την 25η Μαρτίου

Από τη Γλυφάδα μέχρι το κέντρο της Αθήνας, η μεγάλη μέρα θα γιορταστεί δυνατά κι ελληνικά


THE NEWSROOM · 23 Μαρτίου 2021

Ένα μοναδικό μείγμα βαλκανικού sci-fi και της πιο βαθιάς ελληνικής παράδοσης φαίνεται ότι είναι η διάχυτη αισθητική των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821. Έχουν μείνει μόλις δύο μέρες για τη μεγάλη επέτειο και ήδη έχουμε αρκετά δείγματα, είτε από έτοιμα ινσταλέισον είτε από αυτά που θα απολαύσουμε την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021.

Στην πρώτη κατηγορία κατατάσσονται τα πατριωτικά Playmobil σε φυσικό μέγεθος που κατασκευάστηκαν στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Φωστηρόπουλο, αυτά αναπαριστούν τις φιγούρες ηρώων και οπλαρχηγών της επανάστασης, και μάλιστα είναι ντυμένα με τις αντίστοιχες παραδοσιακές τοπικές φορεσιές.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι η τοποθέτησή τους σε στρογγυλές γυάλινες προθήκες, οι οποίες δίνουν ένα άρωμα Bioshock στην ατμόσφαιρα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ζούμε ακόμη σε πανδημία και μάλιστα σε μία αρκετά ζόρικη φάση της:


Στη δε κοντινή Γλυφάδα, ο εκεί δήμος αποφάσισε να παίζει το κατάλληλο για την περίσταση περιεχόμενο στον Υμηττό μέσω λέιζερ:

Υπενθυμίζουμε ότι το γλυφαδιώτικο tribute στο 1821 περιλαμβάνει και μια τεράστια σημαία πάνω στον Υμηττό. Σε άλλα νέα η Θεσσαλονίκη θα αποπειραθεί κάτι αντίστοιχο με τα λέιζερ: Την Πέμπτη το απόγευμα, πάνω στον Λευκό Πύργο θα αποτυπωθούν τρισδιάστατα η ημερομηνία, το μήνυμα της Επανάστασης του 1821 και η εικόνα Έλληνα Αγωνιστή.

Όταν εμείς ακούμε για τρισδιάστατες προβολές, ελπίζουμε να είναι κάτι εξίσου καλό με αυτό:

Ή έστω, να δούμε αυτό

Mitsos Tsountaros

Τα πιο μεγάλα σκηνικά όμως είναι αυτά που ετοιμάζονται για την Αθήνα την Πέμπτη. Καταρχάς, για πρώτη φορά οι εορτασμοί θα περιλαμβάνουν έναν τσολιά πάνω σε άλογο με μια σημαία στο χέρι. Αυτός θα πηγαίνει από μπροστά από πολλούς άλλους ιππείς, οι οποίοι θα φοράνε στρατιωτικές στολές από όλες τις εποχές μεταξύ του 1821 και του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην πρόβα τουλάχιστον, το θέαμα μοιάζει κάπως έτσι:

Εμείς θα προτείναμε να μοιάζει κάπως έτσι, το οποίο είναι έτσι κι αλλιώς το πιο πιθανό αποτέλεσμα:

Υπενθυμίζουμε ότι η παρέλαση της Αθήνας θα έχει ξένους guests, αν και όχι τόσο φίρμες όσο μας είχαν υποσχεθεί. Εντέλει, αντί για τον Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχουμε τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν με τη σύζυγό του, Βλαντλένα, ενώ αντί για τον Εμανουέλ Μακρόν θα δούμε τη Γαλλίδα υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί. Αν μη τι άλλο, είναι ένα οικείο όνομα:

Πάντως, ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα θα έρθουν κανονικά. Οπότε, τα ελληνικά ΜΜΕ ανέλαβαν μας μορφώσουν για το πως θα υποδεχτούμε τους ξένους γαλαζοαίματους (αφού δε σας άρεσαν οι δικοί σας, καλά να πάθετε):

Εκτός από πολιτικούς, η Ελλάδα μας την Πέμπτη θα υποδεχθεί και ξένους πιλότους, διότι μαζί με τα ελληνικά μαχητικά θα πετάξουν επίσης και αεροσκάφη από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Σε αυτά τα πλαίσια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο στη βάση της Σούδας:


Στην ίδια την πλατεία Συντάγματος, όπου θα συμβούν όλα αυτά, πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Έχει φτιαχτεί μέχρι κι ένα θεματικό παρτέρι αφιερωμένο στην εθνική μας παλιγγενεσία, κομπλέ με ένα δασάκι από σημαίες (1, 2):

Eurokinissi

 

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Φυσικά, κάποιοι πρόλαβαν να κάνουν τους έξυπνους:

Για να μην ξεχνιόμαστε, το σκηνικό συμπληρώνεται από 4000 αστυνομικούς, κορδέλες, κάγκελα, αστυνομικοί φραγμοί με οχήματα, έξι drones, δύο ελικόπτερα της αστυνομίας, παρατηρητές, φορτηγάκια με απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων (jammer), πυροτεχνουργούς, σκύλους ανίχνευσης εκρηκτικών και ελεύθερους σκοπευτές της ΕΚΑΜ. Το μόνο που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη είναι αν ο Χρυσοχοΐδης θα προΐσταται όλων αυτών ντυμένος με φουστανέλα και κρατώντας το καριοφίλι του. Όπως είπαμε όμως, οι γκρινιάρηδες γκρινιάζουν.

Αυτό πρόλαβαν να κάνουν και για το νέο τσιμέντο που τοποθετήθηκε στην Ακρόπολη και έτυχε να αποκαλυφθεί αυτές τις άγιες μέρες.




Ειδικλα δε με το παστίτσιο από τσιμέντο και βράχο που υπάρχει σε κάποια σημεία:


Όπως είπαμε, κάποιοι άνθρωποι δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Απλά σκεφτείτε τις νέες δυνατότητες:

Κάποιοι βέβαια είχαν κάνει τα κουμάντα τους για την επέτειο από μήνες πριν. Όπως αυτό το γούρι (το οποίο πωλούνταν μέχρι πρότινος κι από το Μουσείο Μπενάκη) με θέμα την αγωνίστρια της επανάστασης Μαντώ Μαυρογένους, η οποία όμως μας δίνει το γνωστό μήνυμα «We Can Do It!». Η καλή αυτή άποψη συμπληρώνεται από την σημαντική “ΥΓΕΙΑ Κ@@ΛΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑCH”:

Το εν λόγω γούρι έχει εξαντληθεί, αλλά αν σας έψησε υπάρχουν κι άλλα παρεμφερή πραγματάκια:


Όπως θα έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι:

Best of internet