Quantcast
THE STREAM

Ανήλικο για δήθεν μουτζούρωμα γκραφίτι του Εύρητου χτύπησαν ακροδεξιοί που παρίσταναν την ΕΛΑΣ

Δύο αυτόκλητοι σεκιούριτι των γνωστών γκραφίτι αποφάσισαν να το παίξουν αστυνομικοί με τα όλα τους


THE NEWSROOM · 19 Μαρτίου 2021

Όσο καλλιτεχνικά θα περίμενε κανείς φαίνεται ότι εξελίσσεται η υπόθεση με τα γκραφίτι του Εύρυτου (για το εθνικόkinky παρελθόν του οποίου γράφαμε πριν λίγες βδομάδες), τα οποία έκανε για λογαριασμού του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης σε τοίχο της περιοχής. Μάλιστα, την ώρα που δημιουργούσε είχε για κοινό τον δήμαρχο, έναν παπά και έναν αστυνομικό. αν μη τι άλλο, το εν λόγω crowd μας χάρισε μια αψέχαστη εικόνα:

Είναι σαφές ότι ο Εύρυτος έχει και fans εκτός από haters. Μάλιστα, δύο από αυτούς αποφάσισαν να πάρουν τη συντήρηση του έργου του τελείως προσωπικά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το τοπικό μέσο Notia.gr, την περασμένη Κυριακή στην Αργυρούπολη δύο ενήλικοι άντρες έκαναν εξακρίβωση στοιχείων σε δύο ανήλικους επειδή νόμιζαν ότι τα δύο παιδιά είχαν χαλάσει το έργο τέχνης του Εύρυτου.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που ο 15χρονος και ο 17χρονος έβγαιναν από το λεωφορείο. Οι δύο αυτόκλητοι σεκιουριτάδες του γκραφίτι παρουσιάστηκαν ως αστυνομικοί και τους κατηγόρησαν για το ρεκτιφιέ που έγινε στο γκραφίτι. Οι δύο ανήλικοι αρνήθηκαν την “κατηγορία” και βλέποντας ότι οι δύο άντρες άραζαν σε ένα άσχετο κόκκινο αυτοκίνητο, τους ζήτησαν ταυτότητες που να αποδεικνύουν την ιδιότητά τους. Τότε, ο ένας άντρας χτύπησε τον έναν ανήλικο με γροθιές.

Ο διάλογος πήγε ως εξής:

– Εσείς μουτζουρώσατε τις ζωγραφιές με τους ήρωες του 1821.

– Δεν έχουμε καμία σχέση, εσείς ποιοι είστε.

– Αστυνομικοί.

– Δείξτε μας τις ταυτότητες.

Στη συνέχεια, οι δύο άντρες προσπάθησαν να εξαφανιστούν, όμως τα παιδιά είχαν σημειώσει την πινακίδα του αυτοκινήτου. Με τα πολλά, συνελήφθη ένας 50χρονος, ο οποίος δεν είναι καν κάτοικος Αργυρούπολης. Αυτός δήλωσε στην αστυνομία ότι πήρε μόνος του την πρωτοβουλία να προστατεύσει το γκραφίτι από τυχόν βάνδαλους. Ο άλλος άντρας, που είναι ο δράστης της επίθεσης, αναζητείται ακόμη.

Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι ο 50χρονος έχει συμμετάσχει σε “ομάδα επιτήρησης“, η οποία έλαβε μέρος στην παρέλαση του Δήμου Αργυρούπολης. Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η ομάδα ταυτίζεται με την περίφημη «Ομάδα Δυναμικών Εξορμήσεων Υψίστης Ωφελείας – Ο.Δ.Ε.Υ.Ω. (!)», η οποία είχε επίσης παρελάσει στην Αργυρούπολη το 2018. Η εν λόγω ομάδα αποτελείται από έναν κλειστό πυρήνα στρατιωτικών και πολιτών που είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ πριν δύο χρόνια, μεταξύ άλλων επειδή ένα μέλος της είχε αποκαλέσει τους Μουσουλμάνους, «λαθροπιθήκια»:

Μπορεί και να πήγε καλά αυτό.

Best of internet