Quantcast
THE STREAM

Ο ΣΚΑΪ παθαίνει ΣΚΑΪ, κόβει τον ήχο από βίντεο επίθεσης ΜΑΤ σε δημοσιογράφο στο ΑΠΘ

Και το παρουσιάζει σαν βίντεο από body cam της ΕΛΑΣ, έτσι για τη φάση


THE NEWSROOM · 11 Μαρτίου 2021

Σε τρελό σερί φαίνεται ότι βρίσκεται ο ΣΚΑΪ. Η φόρμα του αγαπημένου μας σταθμού επιβεβαιώθηκε και στη σημερινή πρωινή του εκπομπή με Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου, όπου το θέμα της συζήτησης ήταν η σημερινή έφοδος της ΕΛΑΣ στην κατειλημμένη πρυτανεία του ΑΠΘ.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, η ΕΛΑΣ εκκένωσαν βίαια την κατάληψη του κτιρίου και προσήγαγαν 33 άτομα, 26 άνδρες και 7 γυναίκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι κατά πάσα πιθανότητα γνώριζαν ότι τρέχουν για να προλάβουν την αυτοδιάλυση της κατάληψης. Σύμφωνα με τον κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημήτρη Μαυροσκούφη, ο πρύτανης του ΑΠΘ είχε ενημερωθεί από το βράδυ της Τετάρτης για την απόφαση της συνέλευσης των φοιτητών να σταματήσουν την κατάληψη. Αν το γνώριζε ο πρύτανης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το γνώριζε και η αστυνομία.

Ο ίδιος ο πρύτανης δεν απάντησε επί της (σκόπιμα;) χαμένης δυνατότητας να λυθεί το ζήτημα χωρίς ξύλο και συλλήψεις:

«Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Στο Αριστοτέλειο δεν παύει η εισαγγελική δικαιοδοσία, η οποία ασκείται κατά ισότιμο τρόπο σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας και εφόσον διαπιστώνεται πως διακινδυνεύεται, παρεμποδίζεται ή παραβιάζεται η άσκηση θεμελιωδών δικαιωμάτων από παρεμβάσεις τρίτων, την αρμοδιότητα, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, έχει η αστυνομία.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιήθηκε μέχρι και ελικόπτερo:

Η ίδια η εκκένωση συνοδεύτηκε από χρήση χημικών:

Ενώ οι ίδιες οι συλλήψεις έγιναν από αστυνομικούς με πολιτικά και μάσκες (!):

Ένας από τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο χώρο για να καλύψουν τα γεγονότα ήταν και ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης. Ένα από τα βίντεο που ανέβασε στα social media ήταν το εξής χαρακτηριστικό:


Εκεί, μπορούμε να δούμε τους ΜΑΤατζήδες να κυνηγάνε τον δημοσιογράφο με λύσσα που θυμίζει την αντίστοιχη της ομάδας ΔΡΑΣΗ στην Νέα Σμύρνη. Ο  κ. Λιτσαρδάκης φωνάζει επανειλημμένα δυνατά το όνομά του και ότι έχει ταυτότητα και σύμβαση, οπότε οι αστυνομικοί τελευταία στιγμή δεν του κάνουν κάτι και του ζητούν να φύγει.

Τι έκανε λοιπόν ο ΣΚΑΪ; Κάτι ακόμη καλύτερο από το κόψιμο της Λιάνας Κανέλλη επειδή δε μιλούσε όμορφα (ή, πιθανώς, επειδή αναφερόταν στο πογκρόμ της προχτεσινό πογκρόμ της ΕΛΑΣ στη Νέα Σμύρνη):

Πιο συγκεκριμένα, στον ΣΚΑΪ πήραν το εν λόγω βίντεο, έβγαλαν τον ήχο (!), που περιλαμβάνει και το όνομα του δημοσιογράφου και άρχισαν να περιγράφουν τη νέα του προέλευση (!!). Δηλαδή, ότι προέρχεται από τις κάμερες που φέρουν πάνω τους οι αστυνομικοί (!!!).

Δείτε το βίντεο:

Κατά τη γνώμη μας, ξεπερνάει ακόμη και την φοβερή πατέντα του MEGA να αλλάξει τον ήχο από το βίντεο που καταγράφεται η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου:

Περιμένουμε να δούμε αν ο ΣΚΑΪ θα πει κάτι σχετικό (και πότε). Ως προς την πλευρά του κ. Λιτσαρδάκη, το omniatv, στο οποίο εργάζεται ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε κάθε σύννομη ενέργεια κατά του ΣΚΑΪ και του Δημήτρη Οικονόμου για την κακόβουλη παραποίηση του υλικού.

Best of internet