Quantcast
THE STREAM

Η ΕΛΑΣ παθαίνει ΑΜΑΝ, δέρνει αναρχικό αυτοκίνητο με αθηναϊκές πινακίδες στην Πανόρμου

Μία μέρα μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, η αστυνομική βία παίρνει μια πιο κωμική χροιά


THE NEWSROOM · 9 Μαρτίου 2021

Η πραγματικότητα στην Ελλάδα έχει μία ικανότητα αληθινά μαγική: Μπορεί να δώσει ζωή ακόμα και στα πιο χιλιοπαιγμένα memes, όπως το κλασικό σκετσάκι του ΑΜΑΝ με τις «Αθηναϊκές Πινακίδες». Το concept είναι ότι κατά τη διάρκεια του Final Four της Θεσσαλονίκης το 2000, οι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ έψαχναν τα αυτοκίνητα των οπαδών του Παναθηναϊκού με βάση τις πινακίδες τους.

Στην απίθανη περίπτωση που το έχετε δει, είναι αυτό:

Την αναπαραγωγή του εν λόγω σκετς (και του αυθεντικού και αυτού του ΑΜΑΝ, εννοείται) μας χάρισε χτες η Ομάδα ΔΡΑΣΗ της ΕΛΑΣ (πρόκειται για το rebranding της Ομάδας ΔΕΛΤΑ). Κατά τη διάρκειας περιπολίας στην περιοχή της Πανόρμου, ένας από τους αστυνομικούς αποφάσισε να κοπανήσει ένα random αυτοκίνητο.

Δείτε το βίντεο:

Αν μη τι άλλο, το χτύπημα είχε άψογη τεχνική:

Σε περίπτωση που έχετε την απορία, όλα αυτά έγιναν επειδή αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση, με έναν από αυτούς μάλιστα να τραυματίζεται. Αυτό είπε η ίδια, δηλαδή:

«[Νεαροί] επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια και κροτίδα, σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που περιπολούσαν παραπλεύρως, για την επιτήρηση των Γραφείων της “Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών”.»

Δεν ξέρουμε αν σας θυμίζει τίποτα πρόσφατα γεγονότα όλο αυτό. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε αν το αυτοκίνητο ήταν μέλος αναρχικής συλλογικότητας που θέλησε να προβοκάρει την δράση της ΕΛΑΣ, εμείς θα περιμένουμε υπομονετικά να δούμε όλα τα στοιχεία πριν βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

Η ΕΛΑΣ βέβαια έχει ήδη διατάξει ΕΔΕ για το σκηνικό, η οποία σίγουρα προέκυψε από την καλοδουλεμένη εσωτερική της λειτουργία κι όχι επειδή το βίντεο έχει κάνει φοβερό σουξέ στα social media. Το κάνουν μάλιστα ενώ δέχτηκαν επίθεση, για να καταλάβετε για τι ψυχάρες μιλάμε:

Κάθε μέρος έχει εισπράξει την τιμητική του όμως, μη μείνει κανένας παραπονεμένος:

 

Best of internet