Quantcast
THE STREAM

Υφυπουργός Προ.Πο.: «Νόμιμος ο Κ. Μητσοτάκης στην Ικαρία, οι βόλτες σε σπίτια δεν απαγορεύονταν»

Είδατε πουθενά να γράφει ότι απαγορεύονται οι επισκέψεις σε σπίτια άλλων ανθρώπων;


THE NEWSROOM · 4 Μαρτίου 2021

Μία διαφωτιστική ερμηνεία του lockdown μας έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου. Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το αν ο πρωθυπουργός παρανόμησε όταν επισκέφτηκε μαζί με κάμποσα κυβερνητικά στελέχη το σπίτι του γαλάζιου βουλευτή κ. Στεφανάδη στην Ικαρία, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία παρανομία, διότι οι επισκέψεις σε σπίτια ήταν νόμιμες.

Η συγκεκριμένη ερμηνεία πρέπει να ανήκει στο νέο κύμα έξυπνων κυβερνητικών επιλογών, διότι αυτό που είχαν καταλάβει οι πάντες μέχρι τώρα είναι ότι οι μαζώξεις έχουν απαγορευτεί σε όλη την επικράτεια. Αυτό φαινόταν από το σχετικό ΦΕΚ (φ. 454):

«Οι συναθροίσεις / Δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις ανεξαρτήτως χώρου, ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος και του ν. 4703/2020 (Α’ 131) έχουν ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ πλήρως, σε όλη την Επικράτεια, ανεξαρτήτως επιπέδου επιτήρησης και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αριθμού συμμετεχόντων.»

Όμως, ο κ. Οικονόμου έχει άλλη γνώμη. Πιο συγκεκριμένα, καταρχήν είπε ότι τα μέλη της κυβέρνησης εξαιρούνται από την απαγόρευση.

«Ο περιορισμός κυκλοφορίας δεν καταλαμβάνει τα μέλη της κυβέρνησης.»

Το ότι ο κ. Στεφανάδης δεν είναι μέλος της κυβέρνησης δεν έχει σημασία, λογικά διότι αυτός απλά έκατσε σπίτι του και οι άλλοι ήρθαν σε αυτόν! Επίσης, ο υφυπουργός δήλωσε ότι ειδικά οι επισκέψεις σε σπίτια δεν ήταν ρητά απαγορευμένες:

«Κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν υφίστατο σε ισχύ διάταξη που να απαγορεύει ρητά και να ρυθμίζει ειδικότερα το ζήτημα επισκέψεων σε οικίες.»

Καλά ακούσατε, αφού το ΦΕΚ δεν έλεγε «μην πάτε στο σπίτι του Μπάμπη», τότε λογικά μπορούσατε να επισκεφθείτε τον Μπάμπη. Απλά δεν το είχατε καταλάβει. Τέλος, ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι ούτε τα στοιχεία από τις έρευνες της ΕΛΑΣ μπορεί να μοιραστεί, διότι πρόκειται για «διαβαθμισμένο και μη ανακοινώσιμο υλικό».

Τι να κάνουμε τώρα, τα έξυπνα μέτρα απαιτούν εξαιρετικά υψηλό IQ για να καταλάβετε.

(πηγή)

Best of internet