Quantcast
THE STREAM

Τον ρόλο του προφυλακισμένου θα ενσαρκώσει ο Δημήτρης Λιγνάδης

Οι κινήσεις του Αλέξη Κούγια δεν κατάφεραν να πείσουν τις δικαστικές αρχές


THE NEWSROOM · 26 Φεβρουαρίου 2021

Η φυλακή φαίνεται πως θα είναι μέχρι νεoτέρας η νέα κατοικία του Δημήτρη Λιγνάδη. Παρά τη σιγουριά του εκπροσώπου του, Αλέξη Κούγια, ότι ο πελάτης του είναι θύμα συνωμοσίας, η ανακρίτρια και εισαγγελέας φαίνεται ότι είχαν άλλη γνώμη, οπότε συμφώνησαν ομόφωνα ότι ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου πρέπει να προφυλακιστεί.

Το κακούργημα για το οποίο κατηγορείται είναι ως γνωστόν «ο κατά συρροήν βιασμός ανηλίκων». O Αλέξης Κούγιας δήλωσε αμέσως μετά ότι η πλευρά του θα κάνει προσφυγή κατά της απόφασης:

«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος.»

Μία εκ των μαρτύρων που κάλεσε η πλευρά η Λιγνάδη είναι η πρώην υπουργός Πολιτισμού και στενή φίλη του σκηνοθέτη, Ελένη Κούρκουλα. Μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι δύο άλλοι από τους «μάρτυρες υπεράσπισης» που ο κ. Κούγιας κάλεσε, τελικά δεν είχαν καμιά διάθεση και δυνατότητα να ανταποκριθούν στον ρόλο τους. Όπως είπαν, όχι μόνο δε γνωρίζουν τίποτα για τα επίμαχα γεγονότα (πιο συγκεκριμένα, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο διαπράχθηκε ο δεύτερος βιασμός), αλλά ούτε και δέχτηκαν να βγουν τα ονόματά τους στα ΜΜΕ ως μάρτυρες υπεράσπισης.

«Κανένας δεν ζήτησε (και δεν έλαβε) τη σύμφωνη γνώμη μας, προκειμένου τα ονόματά μας να ανακοινωθούν στα ΜΜΕ ως “μάρτυρες υπερασπίσεως” του κ. Λιγνάδη, γεγονός το οποίο μας μας έχει προκαλέσει σοβαρή προσωπική, επαγγελματική και ψυχολογική βλάβη

Κανείς δεν ξέρει λοιπόν το τι ακριβώς σκεφτόταν ο γνωστός δικηγόρος όταν τους κάλεσε. Ο πελάτης του πάντως δηλώνει αθώος, ενώ χαρακτήρισε τις μαρτυρίες σε βάρος του «απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες καταθέσεις»:

«Ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό-σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική-σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία.»

Ο δε Αλέξης Κούγιας δήλωσε και κάτι ακόμη, εκτός του ότι «πρώτη φορά στην καριέρα μου προσφεύγω κατά απόφασης ανακριτή»:

«Ο κ. Λιγνάδης μου έχει δώσει την εντολή, να στραφώ εναντίον όλων όσων κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητός του (δικηγόρων, ηθοποιών, μόδιστρων, παρουσιαστών) αλλά και ειδικά εις βάρος ενός δικηγόρου, ο οποίος εχθές στο προσωπικό του προφίλ στο facebook προσκαλούσε οποιονδήποτε θέλει να καταγγείλει τον κ. Λιγνάδη, να απευθυνθεί σε αυτόν, αναφέροντας μάλιστα ότι αναλαμβάνει και όλα τα έξοδα όλων των διαδικασιών, ευτελίζοντας εντελώς το λειτούργημα του δικηγόρου.»

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο δικηγόρος του θα ανταποκριθεί άψογα σε αυτό το καθήκον.

Best of internet