THE STREAM

Η κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τη Λίνα Μενδώνη παρά τα φάουλ της, ξεκαθάρισε η κυβ. εκπρόσωπος

Η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει (ακόμη) ενδεχόμενο παραίτησης της υπουργού


THE NEWSROOM · 22 Φεβρουαρίου 2021

Σε περίπτωση που τρέχετε να ποντάρετε όλα τα λεφτά σας στην (μεταφορική) εκπαραθύρωση της Λίνας Μενδώνη μετά τα προγνωστικά του Χάρη Ρώμα, καλό θα είναι να κρατηθείτε λίγο. Προς το παρόν τουλάχιστον, η κυβέρνηση δε φαίνεται να κάμπτεται από τις γκρίνιες των προδοτικών στοιχείων.

Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Για την ακρίβεια, η κ. Πελιώνη δήλωσε ότι αν κάτι ήταν ατυχές, δεν ήταν οι χειρισμοί της κ. Μενδώνη πριν τη διαβόητη συνέντευξη τύπου, αλλά οι χειρισμοί της μετά τη συνέντευξη.

Όπως, για παράδειγμα, ο χαρακτηρισμός «επικίνδυνος άνθρωπος» για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού, Δημήτρη Λιγνάδη. Με τα λόγια της κυβερνητικής εκπροσώπου:

«Ήταν μια ατυχής έκφραση. Αυτό το κρίνει η δικαιοσύνη.»

Ενώ ως προς το ενδεχόμενο παραίτησής της υπουργού, είπε το εξής:

«Ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής.»

Ένα άλλο σημείο που απασχόλησε πολύ κόσμο είναι ότι η υπουργός είχε πει ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, τη στιγμή που υπήρχε ήδη μήνυση σε βάρος του. Η απορία αυτή διατυπώθηκε και στην χτεσινή ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών:

«Γιατί ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια της παραίτησής του καλ/κού διευθυντή μια Τρίτη, την αποδέχτηκε σιωπηρά μόλις 4 μέρες μετά, ένα Σάββατο; Γιατί τότε αποδέχτηκε «τους προσωπικούς λόγους» και μίλησε πάλι για φήμες υποστηρίζοντας μάλιστα τον «άνθρωπο» που «έχει τις αντοχές του, (και που) πόσο μπορεί να δεχθεί και να ανεχθεί οποιεσδήποτε φήμες.”; Πότε έγιναν οι φήμες αυταπόδεικτη αλήθεια και χτες τον κατονόμασε σε αντίθεση με τα ίδια τα θύματά του, από το γραφείο της, με τη βοήθεια της υποβολέα της;

Είδαμε την Υπουργό, να απαντά πως μόλις προχτές έμαθε από τα κανάλια (εκείνη, μια Υπουργός, ενημερώνεται από την τηλεόραση…) για την πρώτη καταγγελία που κατατέθηκε στον Εισαγγελέα.

Κι όμως, η μήνυση κατατέθηκε στις 5/2 και τρεις μέρες μετά δημοσιοποιήθηκε. Την αμέσως επόμενη ημέρα – όπως και το ενδιάμεσο διάστημα – η Υπουργός μιλούσε για «φήμες» και «μη επώνυμες καταγγελίες» και λίγο πιο μετά δημοσίευσε δύο άρθρα της σε εφημερίδες γράφοντας μεταξύ άλλων πως “Η αλήθεια είναι ότι καταστάσεις (…) δημιουργούν την προδιάθεση να παρασυρθούμε από την ψυχολογία του όχλου, να συμφωνήσουμε με σχόλια μίσους των social media, τις αυτόκλητες “εισαγγελικές” αγορεύσεις, απαξιώνοντας τις αρχές του νομικού και ηθικού μας συστήματος”.»

Ως προς αυτό, η Πελώνη δήλωσε τα εξής:

«O υπό κατηγορία πλέον κ. Λιγνάδης εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του στην επιστολή του η οποία έγινε αμέσως δεκτή.»

Ο τελικός απολογισμός είναι ότι η Λίνα Μενδώνη και οι χειρισμοί της έχουν την έγκριση της κυβέρνησης:

«Η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη είναι μία καλή υπουργός με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού.»

Δείτε το βίντεο:

Αν μη τι άλλο, η κόντρα κορυφώνεται.

Best of internet