Quantcast
THE STREAM

Η θεωρία ότι το χιόνι ήταν ψεύτικο είναι το τελευταίο δώρο της κακοκαιρίας Μήδεια

Η συνωμοσιολογία είναι τέχνη παντός καιρού


THE NEWSROOM · 18 Φεβρουαρίου 2021

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το άφθονο χιόνι που έπεσε τα προηγούμενα 24ωρο έχει ήδη γίνει η παλιά καλή γλίτσα που ξέρουμε και αγαπάμε. Αυτό δε σημαίνει ότι όλα τα προβλήματα έχουν λυθεί. Ολόκληρες περιοχές ακόμη δεν έχουν ρεύμα. Δε μπορεί να τα θέλετε όλα δικά σας όμως – δε μπορεί να ζητάτε και παιχνίδια στο χιόνι και οργανωμένο κράτος που να εξασφαλίζει την ηλεκτροδότηση της Αττικής.

Η σύντομη διάρκεια της Μήδειας όμως δεν πτόησε τους Έλληνες συνωμοσιολόγους, οι οποίοι ως εξπέρ του είδους μπορούν ανά πάσα στιγμή να πατεντάρουν μια καλή συνωμοσία. Το επίμαχο σημείο ήταν το ίδιο το χιόνι: Όπως μας εξήγησαν κάποιοι με τη χρήση εποπτικών μέσων, δεν πρόκειται για το παλιό καλό χιόνι, αλλά για κάτι άλλο.

Τα αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με βίντεο που ανέβηκαν στα social media, είναι ότι όταν έρθει κοντά στη φλόγα του αναπτήρα ή του κεριού, μαυρίζει και σκληραίνει αντί να λιώσει. Το χιόνι το είχαν μόλις πάρει απέξω, άρα δεν μπορεί να πρόκειται για τρικ. Αντιθέτως, δεν είναι χιόνι, αλλά κάποιο περίεργο, συνθετικό κατασκεύασμα, ίσως παρασκευασμένο στα μυστικά εργαστήρια της Νέας Τάξης. Τι μας κρύβουν;

Δείτε το βίντεο:

Η αλήθεια είναι ότι εμείς μετά χαράς θα υποδεχόμασταν τη θεωρία του συνθετικού χιονιού που πέφτει με έλεγχο του καιρού για να αλλοιώσει το DNA μας και μας μετατρέψει όλους σε υπάκουα sex robots του Τζορτζ Σόρος ή κάτι τέτοιο, αλλά η προσπάθεια αυτή σαμποταρίστηκε με την παρέμβαση κάποιων Κύπριων fact checkers. Μιλάμε για την ελληνική περίπτωση, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο μέσο προσπαθεί να εξηγήσει την φοβερή αυτή συνωμοσία.

Τι μας πληροφορούν λοιπόν τα Κυπριακά Hoaxes; Ότι ένας αναπτήρας ή ένα κερί χρειάζεται πολύ περισσότερη ώρα (ή μεγαλύτερη ένταση φλόγας) για να λιώσει μια αρκετά σκληρή χιονόμπαλα και ότι η περίφημη μαυρίλα είναι απλά το ατελώς καμένο καύσιμο, είτε είναι το υλικό του κεριού είτε το υγρό του αναπτήρα.

«Η φλόγα μετατρέπει τον πάγο και σε νερό, αλλά και σε ατμό σε μικρότερη ποσότητα. Ο ατμός ξεφεύγει, ενώ το τοπικό νερό χάνει τη θερμοκρασία του στην υπόλοιπη μάζα, ξαναπαγώνοντας το.
Όταν πατηθεί το χιόνι σε μια μπάλα χιονιού, ο αέρας μεταξύ των νιφάδων αποβάλλεται και ο πάγος έρχεται σε επαφή με περισσότερο πάγο. Όσο πιο συμπαγές το χιόνι, τόσο πιο δύσκολο να λιώσει, καθώς η θερμότητα δε διεισδύει και δουλεύει σε μικρότερη ‘επιφάνεια΄.
Ένα κερί εκπέμπει κάπου 80 watt. Η θερμική απόδοση δεν είναι και η καλύτερη, οπότε ας πούμε 5 watts είναι χρήσιμα προς τη χιονόμπαλα. Για μια χιονόμπαλα πες 100 γραμμάρια, θα χρειάζονταν 40 δευτερόλεπτα να αυξηθεί η θερμοκρασία της κατά 1 βαθμό. Καθώς το χιόνι έχει θερμοκρασία αρκετά κάτω από την κατάψυξη, θα χρειαστεί αρκετή ώρα για να φτάσει στο σημείο τήξης.
Οι συνθήκες κάθε άλλο παρά τέλειες είναι όμως, καθώς η φλόγα σβήνει από την κρύα επιφάνεια, παράγοντας αιθάλη και μειώνει την παραγωγή θερμότητας. Εξάλλου, η περισσότερη θερμότητα χάνεται στο περιβάλλον εκτός χιονόμπαλας.
Τέλος, η μαυρίλα που βλέπουμε δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο παρά με την ατελή καύση του καύσιμου, είτε είναι κερί ή υγρό αναπτήρα. Έτσι εξηγείται και η μυρωδιά. Πάρτε ένα (μεταλλικό) κουτάλι και βράστε το με το ίδιο κερί. Καλή διασκέδαση στο καθάρισμα!»


Βέβαια, η συγκεκριμένη θεωρία φαίνεται να κερδίζει έδαφος στο Τέξας (το οποίο αυτές τις μέρες πλήττεται από σφοδρές χιονοπτώσεις! τις μας κρύβουν; κτλ) αυτές τις μέρες, οπότε ο αγώνας συνεχίζεται, κανένα πρόβλημα:

Best of internet