Quantcast
THE STREAM

Έντωμεταξύ, Πατρινοί διαδήλωσαν με σύρματα στα κεφάλια τους για την πρώτη ενσύρματη πορεία

Η πόλη της Αχαΐας είδε ανθρώπους να τυλίγουν σύρματα στα κεφάλια τους ενάντια στο lockdown


THE NEWSROOM · 17 Φεβρουαρίου 2021

Αν μη τι άλλο, όλο αυτό το διάστημα δεν χορταίνουμε να βλέπουμε πρωτότυπες μορφές διαμαρτυρίας. Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί δηλαδή το επιτόπιο άλμα πάνω σε ιατρικές μάσκες που είδαμε πριν λίγους μήνες στο Σύνταγμα;

Αυτή τη φορά είχαμε να κάνουμε με κάτι ακόμη πιο σπέσιαλ, λόγω της ειδικής στολής που υιοθέτησαν για την περίσταση οι Πατρινοί διαμαρτυρόμενοι, γιατί η πόλη που είχε την τύχη να αντικρίσει το σπάνιο αυτό θέαμα ήταν το Παρίσι της δυτικής Ελλάδας.

Ως προς τον στόχο της διαμαρτυρίας, μπορούμε να καταλάβουμε ότι στρέφεται ενάντια στα μέτρα κατά της πανδημίας, τα οποία οι συγκεντρωμένοι θεωρούν καταστροφικά για την κοινωνία, την οικονομία και τις ανθρώπινες σχέσεις, αν και τόνισαν ότι δεν προτείνουν να καταργηθούν. Για να τονίσουν λοιπόν την ασφυκτικότητα των μέτρων, φόρεσαν σύρμα στο κεφάλι τους και γύρισαν το κέντρο της πόλης: Πέρασαν από τις σκάλες Αγίου Νικολάου, τη Ρήγα  Φεραίου και άλλα σημεία.

Δύο σημεία που ήθελαν να τονίσουν είναι ότι η δημοκρατία πάσχει αυτή την περίοδο, αλλά ότι οι ίδιοι δεν αφήνουν κανέναν να τους κοροϊδέψει. Κοινώς, «δεν τρώνε σανό».

Όπως λέει και η περιγραφή που συνέταξαν για τη διαμαρτυρία τους, σύμφωνα με το τοπικό μέσο thebest.

«Μια φορά κι έναν καιρό….

Κάποιος έβαλε έναν βάτραχο σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό κι άρχισε σιγά-σιγά να ανεβάζει τη θερμοκρασία.

Στους 30ο ο βάτραχος ήταν πολύ ευχαριστημένος. Και άραξε να απολαύσει το χλιαρό του μπάνιο. Όταν το νερό έφτασε στους 45ο ο βάτραχος ενοχλήθηκε λίγο αλλά συνήθισε γρήγορα και συνέχισε το μπάνιο του.

Στους 60ο ο βάτραχος άρχισε να δυσανασχετεί και χρειάστηκε λίγος κόπος παραπάνω να συνηθίσει την καινούρια αλλαγή, αλλά και πάλι τα κατάφερε. Έτσι, η θερμοκρασία έφτασε τελικά στους 100ο όμως ο βάτραχος εξαντλημένος από τη συνεχή προσπάθεια να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του δεν μπόρεσε να βγει από την κατσαρόλα και τελικά έβρασε.

Τι θα είχε γίνει όμως αν το βάτραχο τον είχε πετάξει κατ’ ευθείαν σε βραστό νερό?

«Είμαστε «εγώ», «εσύ», «ο καθένας»»

Πήδα από την κατσαρόλα!…

Υ.Γ. Κατά τη διάρκεια της δράσης τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας (μάσκες, απαιτούμενες αποστάσεις).»

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

Θα είχε πάντως ένα ενδιαφέρον αν ήταν ενάντια στα WiFi, έτσι για τη φάση σύρματα vs ασύρματα.

Best of internet