Quantcast
THE STREAM

Πρόταση για να τιμήσουν γιοτ τα ελληνικά λιμάνια έφερε βουλευτίνα της ΝΔ στη Βουλή

Η βουλευτίνα Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού ανέλαβε να ξεκινήσει την επίλυση του ακανθώδους αυτού ζητήματος


THE NEWSROOM · 15 Φεβρουαρίου 2021

Ακόμα και για τα έτσι κι αλλιώς υψηλά στάνταρντς του ελληνικού κοινοβουλίου, η Κατερίνα Μονογυιού της ΝΔ καταφέρνει να ξεχωρίζει. Πόσοι από τους συναδέλφους της έχουν στο βιογραφικό τους ένα νησιώτικο βιντεοκλίπ, όπως η βουλευτίνα Κυκλάδων του κυβερνώντος κόμματος; Ομολογουμένως, πολύ λίγοι.

Μη νομίζετε όμως ότι η κ. Μονογυιού ασχολείται μόνο με τραγούδια και χορούς, διότι ασχολείται και με τη ναυτιλία. Πιο συγκεκριμένα, έφερε στο κοινοβούλιο την πρόταση της Ένωσης Ναυτιλιακών Πρακτόρων Ελληνικών Νησιών (ΕΝΠΕΝ) «ΜΕΓΙΣΤΗ» από τη Ρόδο, όπου συνιστάται το μελλοντικό άνοιγμα των ελληνικών λιμανιών στα γιοτ, και προτείνεται να ξεκινήσουμε να συζητάμε τους όρους:

«[Τις] προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να γίνει δυνατή η άμεση άρση της απαγόρευσης κατάπλου των θαλαμηγών σκαφών (Θ/Σ) σε ελληνικού λιμένες στους οποίους υφίσταται υγειονομική υπηρεσία χωρίς να υπάρξει διασπορά του ιού στους λιμένες υποδοχής.»

Γιατί μπορεί να έχουμε Φεβρουάριο, κορωνοϊό και Μήδεια, όμως η κ. Μονογυιού σκέφτεται ήδη το πόσο καλό θα κάνουν στο ταλαιπωρημένο ελληνικό κράτος η παρουσία των θαλαμηγών μετά τα μέσα Ιουνίου. Για να μην ασχολούμαστε μάλιστα με το βαρκάκι του καθενός, προτείνεται να ξεκινήσουμε με τα σκάφη που είναι πάνω από 30 μέτρα, με το συμπάθιο:

«Τα αυστηρά μέτρα και τα απαραίτητα τεστ θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες των σκαφών (άνω των 30 μέτρων), ενώ η προσέλευσή τους (για την οποία υπάρχει δεδομένη ζήτηση) θα επιφέρει επιπλέον έσοδα στους λιμένες υποδοχής.»

Αυτή είναι η πρόταση που έφερε η κ. Μονογυιού:

Μπορεί τώρα ο κόσμος καίγεται, όμως κι εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε βαρκούλες να αρμενίζουν

Best of internet