Quantcast
THE STREAM

Κάπου το Πάσχα θα παρθεί η απόφαση για την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού

Την ίδια στιγμή, ο πρώην βουλευτής Χρήστος Παππάς έχει εξαφανιστεί και κανείς δεν ξέρε που βρίσκεται


THE NEWSROOM · 4 Φεβρουαρίου 2021

Ο Φεβρουάριος έχει μπει για τα καλά, όμως δύο αστέρες του νεοναζιστικού χώρου συνεχίζουν να μένουν μακριά μας και πιο συγκεκριμένα, μακριά από τα σωφρονιστικά ιδρύματα που τους περιμένουν εδώ και μήνες. Όπως όλοι ξέρουν, αυτοί είναι ο πρώην βουλευτής Χρήστος Παππάς και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός.

Κάτι ακόμη που γνωρίζουν όλοι, εκτός ίσως από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, είναι ότι ο πρώτος αγνοείται εδώ και μήνες. Όπως και να’ χει, κάτι θα έχουμε να κάνουμε περιμένοντας να ακούσουμε για τα εγκαίνια της ταβέρνας του Χρήστου Παππά στο Μπουένος Άιρες: Την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, η οποία ξεκινά σήμερα.

Η αρχή ήταν οι  2.000 σελίδες δικογραφίας στα ελληνικά, η οποία στάλθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο μαζί με το σχετικό αίτημα του ελληνικού κράτους. Έτσι η υπόθεση ξεκίνησε να συζητιέται από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Η εισήγηση θα γίνει από την Γαλλίδα ευρωβουλευτή Μανόν Ομπρί και η διαδικασία περιλαμβάνει δύο τουλάχιστον συνεδριάσεις χωρίς τον Λαγό, με την δεύτερη να είναι αυτή που οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν υπέρ ή κατά της έκθεσης της Ομπρί. Ο ναζί κατάδικος έχει το δικαίωμα να ζητήσει ακρόαση, οπότε μάλλον θα προστεθεί άλλη μία διαδικασία.

Βέβαια, η τελικά απόφαση θα παρθεί από τον Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, όταν η υπόθεση φτάσει εκεί. Αυτό θα γίνει σε 3-4 μήνες, δηλαδή τον Μάιο ή τον Ιούνιο, και η όλη διαδικασία θα είναι μυστική. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, το πράγμα έχει αργήσει διότι η δικογραφία ήρθε στα ελληνικά και έπρεπε να μεταφραστεί για να την πάρουν όλα τα μέλη της επιτροπής.

«Οι καθυστερήσεις οφείλονται στην καθυστερημένη λήψη από το Ευρωκοινοβούλιο του αιτήματος από τις ελληνικές αρχές – το αίτημα συνοδεύτηκε με μια δικογραφία 2 χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά!»

Το φετινό Πάσχα θα είναι στις 2 Μαΐου 2021, οπότε αν το Ευρωκοινοβούλιο κάνει λίγο γρήγορα, έχουμε από τώρα λαγό για την επερχόμενη Πασχαλιά. Πάντως, τουλάχιστον το ελληνικό κράτος έχει από τώρα τη μετάφραση της δικογραφίας στα ισπανικά, ώστε να την μεταβιβάσει στις αρχές της Αργεντινής.

Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μας θεωρία για το που είναι ο Παππάς:

(πηγή)

 

 

Best of internet