Quantcast
THE STREAM

Clubhouse: Το νέο app που θα λατρέψουν οι απαίσιοι που στέλνουν ηχητικά μηνύματα

Ένα νεότατο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να εγκαταλείψει τελείως το κείμενο και να περιστρέφεται γύρω από τη φωνή


THE NEWSROOM · 3 Φεβρουαρίου 2021

Όλες και όλοι έχουμε ένα εκνευριστικό γνωστό μας άτομο που αρνείται πεισματικά να στέλνει μηνύματα κειμένου. Αντί για το πατροπαράδοτο (οκ, περίπου) texting, προτιμά να στέλνει ηχητικά, ακόμη κι όταν έχουμε διευκρινίσει ότι είναι πολύ δύσκολο να τα ακούσουμε. Μάλιστα, το παράφωνο «ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΑΝΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» (δεν συζητάμε καν για kinky μηνύματα) που θα μας στείλει για τα γενέθλιά μας κατά κανόνα θα ακουστεί άθελά μας την πιο ακατάλληλη στιγμή, όπως πχ την ώρα που είμαστε στην τουαλέτα του γραφείου.

Όλα λάθος, όπως καταλαβαίνετε. Κι επειδή η ελεύθερη αγορά μπορεί να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη, οι εραστές των ηχητικών μηνυμάτων βρήκαν τη δική τους εφαρμογή. Αυτό είναι το Clubhouse app, το οποίο παρά το γεγονός ότι δεν συμπλήρωσε ακόμη τον έναν χρόνο ύπαρξης, έχει ήδη δύο εκατομμύρια χρήστες.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Clubhouse είναι τα εξής: Πρώτον, λειτουργεί με βάση τα invites. Χρειάζεται invite για να μπεις στο app, invite για να μπεις σε κάποιο από τα ξεχωριστά  “δωμάτια” που έχει και ακόμη κι αν μπεις σε ένα, χρειάζεται invite για να μιλήσεις. Τα invites που μπορεί να κάνουν οι χρήστες της εφαρμογής είναι δύο, αρχικά, όμως μπορεί να αυξηθούν μαζί με τη χρήση της. Φαίνεται ότι υπάρχει κι ένας δεύτερος τρόπος να μπει κανείς στο Clubhouse, ο οποίος όμως επίσης περιλαμβάνει τη συγκατάθεση των άλλων χρηστών. Όπως καταλαβαίνετε, δε θα γλιτώσετε την αναφορά σε λογική κλειστού club.

Από εκεί και πέρα, η δραστηριότητα είναι ατελείωτα ηχητικά που όλοι μπορούν να ακούσουν, αλλά κανείς δε μπορεί να ηχογραφήσει. Ο χρήσης μπορεί να ακολουθήσει άτομα, θέματα ή clubs που τον ενδιαφέρουν. Η κυρίως συζήτηση γίνεται στα δωμάτια που αναφέρθηκαν, τα οποία είναι προσωρινή φύσεως: Όταν η σχετική συζήτηση λήξει, εξαφανίζονται.

Το κοινό του app δεν είναι τεράστιο, αλλά περιλαμβάνει ήδη πολλούς σελέμπριτι όπως ο Drake, η Όπρα Γουίνφρεϊ και ο Έλον Μασκ, κάτι που έχει προκαλέσει από νωρίς έντονο ενδιαφέρον σε αρκετούς επενδυτές. Αποκλεισμένοι προς το παρόν είναι όσες και όσοι χρησιμοποιούν Android, διότι το νέο app λειτουργεί μόνο σε περιβάλλον iOS.

Όπως και να’ χει, ίσως ήρθε η ώρα οι εραστές των ηχητικών να μεταναστεύσουν μαζικά στο δικό τους app και να μας αφήσουν ήσυχους.

(πηγή)

Best of internet