Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, αστυνομικοί συνέλαβαν αγριογούρουνο που εισέβαλε ατομικά στη Θεσσαλονίκη

Η προσπάθεια ενός μικρού αγριογούρουνου να κατακτήσει την συμπρωτεύουσα ανακόπηκε στην Άνω Τούμπα


THE NEWSROOM · 1 Φεβρουαρίου 2021

Να κατακτήσει μόνο του την Θεσσαλονίκη (ή έστω, την Άνω Τούμπα) αποπειράθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ένα νεαρό θηλυκό αγριογούρουνο. Το αξιαγάπητο τριχωτό ζωάκι έφτασε ως την Τούμπα, βγήκε στον δρόμο και άρχισε να βολτάρει στην οδό Διαγόρα, λίγο πιο πάνω από την οδό Λαμπράκη, τον κεντρικότερο δρόμο της περιοχής.

Δυστυχώς για τα αγριογούρουνα γενικά και για την συγκεκριμένη εκπρόσωπο του είδους της ειδικά, οι ανιχνευτικές της κινήσεις έγιναν αντιληπτές από τους περαστικούς. Κι επειδή, ως γνωστόν, αυτή την περίοδο όλα τα ζητήματα είναι ζητήματα δημόσιας τάξης και άρα ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, η εισβολή αντιμετωπίστηκε από τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο, με τη συνδρομή πολιτών.

Έτσι, ένας αστυνομικός της ΕΛΑΣ έπιασε το αγριογουρουνάκι από τα πόδια και το κρατούσε στο σημείο μέχρι να φτάσει η φιλοζωική για να το παραλάβει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δράση για την Άγρια Ζωή δεν αντελήφθη τι ακριβώς έχει συμβεί, με βάση τη χαρακτηριστικά μη δραματική εξήγηση που έδωσε. Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι όλα έγιναν κατά λάθος:

«Προφανώς το ζώο κατέβηκε από το Σέιχ Σου και άθελά του βρέθηκε μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Έτρεχε πανικόβλητο μέσα στους δρόμους ώσπου αστυνομικοί της Άμεσου Δράσης κατάφεραν και το εγκλώβισαν μέχρις ότου να φτάσουμε εμείς εκεί.»

 


Τελικά η νεαρή εισβολέας ήταν καλά στην υγεία της, οπότε δε χρειάστηκε νοσηλεία. Έτσι, έχοντας μάθει πολλά για τους ανθρώπους και τα συστήματα άμυνάς τους, αφέθηκε ελεύθερη να επιστρέψει στα αδέρφια της.

Και να επιστρέψει μία μέρα για μία δεύτερη, πιθανώς νικηφόρα κατακτητική απόπειρα.

(πηγή)

 

Best of internet