Quantcast
THE STREAM

Να κυκλοφορούμε σε δακτύλιο με αριθμό ταυτότητας για πινακίδα πρότεινε λοιμωξιολόγος

Να αρχίσουμε να κινούμαστε προσωρινά (;) σαν αυτοκίνητα πρότεινε μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων


THE NEWSROOM · 29 Ιανουαρίου 2021

Πιο wild από ποτέ είναι η αναζήτηση πρωτάκουστων κατασταλτικών πατεντών από την πλευρά της κυβέρνησης. Θα πρέπει όμως να είμαστε δίκαιοι εδώ: Με το εν λόγω quest δεν ασχολούνται μόνο οι υπουργοί και τα υπόλοιπα στελέχη της καθαυτού κυβέρνησης, αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της δεύτερης κατηγορίας είναι ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. Μιλώνας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο καθηγητής εμφανίστηκε πολύ προβληματισμένος για το πως κινείται ο ιός στην πιο πολυπληθή περιοχή της χώρας:

«Μας ανησυχεί η Αττική. Είναι μια αστική ζώνη όπου η διασπορά είναι πολύ πιο εύκολη και η συγκράτησή της πολύ πιο δύσκολη.»

Τι θα κάνουμε λοιπόν γι’ αυτό; Ίσως, να κλείσουμε τα μαγαζιά και τα επιστρέψουμε στο καθεστώς click away:

«Πρέπει να ελεγχθούν από την πολιτεία στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Αν όμως κάτι αλλάξει, δεν είναι δηλαδή ελεύθερη η πρόσβαση στα μαγαζιά και είναι μόνο με click away αναμφισβήτητα αυτό θα παρασύρει και την κινητικότητα στους δρόμους.»

Υπάρχουν όμως και καλύτερες ιδέες. Όπως για παράδειγμα, να μπορούμε να βγαίνουμε από το σπίτι μας την τάδε μέρα μόνο αν το τελευταίο ψηφίο της ταυτότητας είναι μόνο. Δηλαδή, αυτό ακριβώς που γίνεται με τον δακτύλιο της Αθήνας:

«Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στον κόσμο να κυκλοφορεί. Πρέπει να γίνεται έλεγχος και να ελέγχονται όλα αυτά που υπάρχουν ήδη, τα SMS και αυτά… Πιο έξυπνες λύσεις μπορούν να συζητηθούν φυσικά…Ας πούμε σε σχέση με το ποιοι βγαίνουν τη μία μέρα και ποιοι βγαίνουν την άλλη, ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας. Να περιορίσουμε τον αριθμό της κυκλοφορίας..»

Δείτε το βίντεο:

Ο κ. Γώγος συμπλήρωσε βέβαια ότι αυτό είναι απλά μία ιδέα και όχι δομημένη πρόταση. Από την άλλη, αντιλαμβάνεστε ότι η έξυπνη ιδέα του καθηγητή δεν πέρασε ασχολίαστη:

Όπως γράφαμε και στην περίπτωση του drive through με γαϊδούρι, εμείς απλά ελπίζουμε η προσέγγιση «δακτύλιος» να μη συνοδευτεί από τέλη κυκλοφορίας.

Best of internet