Quantcast
THE STREAM

Δικογραφία για τη χτεσινή συγκέντρωση των πολλαπλών 99δων ετοιμάζει η ΕΛΑΣ

Την πρώτη δίωξη μαζικής γυμναστικής στο κέντρο της Αθήνας ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε, μάλλον δηλαδή


THE NEWSROOM · 29 Ιανουαρίου 2021

Με μία δικογραφία φαίνεται ότι θα οργανωθεί η φαρσοκωμωδία που έστησε η Ελληνική Αστυνομία γύρω από τις συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών. Μετά το φοβερό σερί που ήταν το όριο των 99 ατόμων, σε συνδυασμό με τη χρήση του «6» για νόμιμη επαναστατική γυμναστική, η ΕΛΑΣ ετοιμάζεται να τιμωρήσει τις χτεσινές παραβιάσεις.

Όλα αυτά βέβαια ξεκίνησαν μετά από παραγγελία του εισαγγελέα. Έτσι, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών άρχισε να ερευνά τι έγινε με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, το οποίο σύμφωνα με τους υπεύθυνους αξιωματικούς παραβιάζει τα εξής 4 (και βλέπουμε): Την προαναφερθείσα απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ συναθροίσεις ως 99 άτομα που ισχύει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, τον νόμο για τις συναθροίσεις (διότι η πορεία διοργανώθηκε χωρίς coach) αλλά και για παράβαση του άρθρου 285 του ποινικού κώδικα περί δημόσιας υγείας για τον συνωστισμό.


Όταν με το καλό (λέμε τώρα) ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πάει στον εισαγγελέα. Αυτός θα αποφασίσει αν υπάρχει έδαφος για διώξεις και ενάντια σε ποιον. Ένας από τους πρώτους που θα διωχθούν είναι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος δήλωσε ότι έμαθε ότι διώκεται από τα ΜΜΕ, πριν πάρει κλήτευση. Ο λόγος είναι ότι «δεν υπάκουσε στις υποδείξεις του ειδικού διαμεσολαβητή της ΕΛΑΣ».

Το περιστατικό αφορά συγκέντρωση που έγινε έξω από το υπουργείο Υγείας στις 30 Σεπτεμβρίου, η οποία είχε κατασταλεί άγρια από την ΕΛΑΣ. Ένα από τα θύματα ήταν και ο ίδιος ο κ. Γιαννάκος, που είχε χτυπηθεί στα γεννητικά του όργανα.

Όπως δήλωσε, όταν του ζητήθηκε να καταθέσει στην εσωτερική έρευνα που έκανε η ΕΛΑΣ, ο ίδιος είχε ζητήσει να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος των αστυνομικών:

«Ζήτησα να μην τους ασκηθεί δίωξη και αυτοί άσκησαν σε εμένα, χωρίς να μου πουν τίποτε. Αντιθέτως μου είπαν ότι το θέμα είναι λήξαν. Τον νόμο θα τον καταργήσουμε στην πράξη.»

Έδειξε ένας άνθρωπος εμπιστοσύνη και είδατε τι έγινε.

Best of internet