Quantcast
THE STREAM

Με τα κινεζικά «πρωκτικά τεστ Covid» καλωσορίζει τους αντιεμβολιαστές το 2021

Μία και νέα και κατά πάσα πιθανότητα αρκετά άβολη μέθοδο εισάγουν στο παιχνίδι οι κινεζικές αρχές


THE NEWSROOM · 28 Ιανουαρίου 2021

Τον τρόμο στις τάξεις των αντιεμβολιαστών και όσων γενικώς πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός είναι ένα σχέδιο της Νέας Τάξης πιθανώς να σπέρνει ήδη μία ιατρικής φύσεως είδηση από την Κίνα. Η γιγαντιαία χώρα της Ανατολής φαίνεται ότι έχει θέσει σε γενικές γραμμές υπό έλεγχο τον ιό, όμως συνεχίζει να αναζητά νέες μεθόδους για την καλύτερη αντιμετώπισή του. Μία τέτοια είναι και τα πρωκτικά διαγνωστικά τεστ Covid, τα οποία η Κίνα χρησιμοποιεί γι’ αυτούς που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης, αλλά και στα άτομα που έρχονται από το εξωτερικό.

Αυτό που τους οδήγησε στη χρήση του συγκεκριμένου μέσου, είναι η διαπίστωσή τους ότι είναι πιο ακριβές από αυτά που έκαναν μέχρι τώρα. Το πρωκτικό τεστ εφαρμόστηκε ήδη σε συγκεκριμένες γειτονιές της πρωτεύουσας της χώρας, όπου υπήρχαν επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όπως δήλωσε στο κρατικό κανάλι CCTV ο γιατρός Λι Τονγκζένγκ του νοσοκομείου Γιουάν του Πεκίνου, ο ιός παραμένει στον πρωκτό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι στις αναπνευστικές οδούς. Είπε δε το εξής:

«Eπιτρέπει να αυξηθεί το ποσοστό εντοπισμού των προσώπων που έχουν μολυνθεί.»

Να σημειωθεί εδώ ότι οι εκστρατείες για μαζικά τεστ λογικά θα συνεχίσουν να γίνονται με δείγματα από τον λάρυγγα και τη μύτη, διότι το πρωκτικό τεστ «δεν είναι πολύ πρακτικό.». Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα ήδη συζητιέται έντονα στα κινεζικά social media όπως το Weibo, με δηλώσεις όπως οι παρακάτω:

«Ανακουφισμένος που επέστρεψα στην Κίνα!»

«Δεν είναι υπερβολικά οδυνηρό, όμως είναι ασφαλώς σούπερ ταπεινωτικό.»

Ενώ ένας που είχε την τύχη να κάνει το τεστ:

«Έκανα δύο πρωκτικά διαγνωστικά τεστ. Μέσα στη φούρια, μου πήραν επίσης δείγμα από τον φάρυγγα. Κάθε φορά, φοβόμουν πως η νοσηλεύτρια θα ξεχάσει να αλλάξει την ειδική μπατονέτα από το ένα στο άλλο.»

Ας το ομολογήσουμε, είναι δύσκολη εποχή να ανήκεις στο ευρύτερο αντιεμβολιαστικό/αντιιατρικό ρεύμα.

Best of internet