Quantcast
THE STREAM

«Για να κατεβείτε σε διαδήλωση, στείλτε 6 στο 13033» μας ενημερώνει η ΕΛΑΣ

Ακόμα να διευκρινίσουν βέβαια αν οι διαδηλωτές θα χρειαστεί να σπάσουν σε πολλές παρτίδες των 99


THE NEWSROOM · 28 Ιανουαρίου 2021

Ένα μεγάλο «O,ΤΙ ΝΑ’ ΝΑΙ» πλανιέται πάνω από τις κυβερνητικές αποφάσεις περί διαδηλώσεων αγαπητές φίλες και φίλοι. Μετά τον προχτεσινό χαμό για την νιοστή απαγόρευση των συναθροίσεων μέσω απόφασης του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, η οποία κατά τα άλλα παρουσιάστηκε σαν δείγμα χαλάρωσης των μέτρων, η ΕΛΑΣ αποφάσισε να μας κεράσει άλλη μία αψυχολόγητη πλην διασκεδαστική χειρονομία.

Αυτή ήταν μία ενημέρωση που είχε να κάνει με το αν και το πως μπορεί ένας πολίτης να κατέβει σε μία διαδήλωση-συγκέντρωση-συνάθροιση. Η εν λόγω ενημέρωση ήρθε σχεδόν κατά τύχη, επειδή η δικηγόρος Αθηνών Αγγελική Σεραφείμ, σύμβουλος του ΔΣ του ΔΣΑ με την παράταξη «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή» απηύθυνε ερώτημα στις αρμόδιες αρχές.

Η απάντηση ήρθε αργά το βράδυ της 27/1 με ηλεκτρονικό μήνυμα και υπογράφεται/συνδηλώνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, δηλαδή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι δύο αυτοί θεσμοί μας ενημερώνουν λοιπόν ότι μπορούμε να κατέβουμε στις προγραμματισμένες συναθροίσεις στέλνοντας 6 στο 13033.

Κοινώς, μπορούμε να διαδηλώσουμε και μάλιστα με τον ίδιο αριθμό που στέλναμε για να πάμε για τζόγκινγκ ή για να πάμε τον Αζόρ βόλτα. Αυτή ήταν η απάντηση στο ερώτημα της κ. Σεραφείμ:

 «Από Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Σε απάντηση της υπ.αρ. ΓΓ 207/27-01-2021 ηλεκτρονικής σας επιστολής και αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα σε αυτή, σας γνωρίζεται ότι οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε επιτρεπόμενες δημόσιες συναθροίσεις, που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες μπορούν να κάνουν χρήση του Κωδικού Μετακίνησης με τον αριθμό 6.
Από Αρχηγείο ΕΛΑΣ
Σε απάντηση του από 27/01/2021 ερωτήματός σας, σας γνωρίζουμε ότι, όπως μας γνωστοποιήθηκε από το Γραφείο Υφυπουργού για Συντονισμό του Έργου της Κυβέρνησης, οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε επιτρεπόμενες δημόσιες συναθροίσεις, που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες μπορούν να κάνουν χρήση του Κωδικού Μετακίνησης με τον αριθμό 6.
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
Κλάδος Τάξης.»


Τελικά δε θα χρειαστεί να πάτε για “ψώνια“, όπως όλα δείχνουν:

 

Best of internet