Quantcast
THE STREAM

Παγωτό με κορωνοϊό εντοπίστηκε στην Κίνα, γιατί κορωνοsummer is a state of mind

Ούτε καν το παγωτό της καρδιάς μας δεν είναι ασφαλές από τον άκαρδο κορωνοϊό


THE NEWSROOM · 18 Ιανουαρίου 2021

Ακόμα και το καλοκαίρι μας κι αυτά που το απαρτίζουν θέλει να μολύνει ο άτιμος κορωνοϊός αγαπητές φίλες και φίλοι. Σύμφωνα με το Associated Press, το οποίο επικαλείται πληροφορίες που δημοσιοποίησε η ίδια η κυβέρνηση της χώρας, στέλεχος του εκνευριστικού ιού εντοπίστηκε σε παγωτό που παρασκευάζεται σε βιομηχανία της ανατολικής Κίνας.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες, με το εργοστάσιο να σφραγίζεται και τους 1662 εργαζόμενους του να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ. Τα τεστ όμως δεν ανίχνευσαν τον ιό που είχε βρεθεί στο παγωτό. Την ίδια στιγμή, παρότι σχεδόν 30.000 συσκευασίας της εν λόγω παρτίδας έχουν μείνει απούλητες, γύρω στις 390 έχουν πουληθεί, με τις αρχές να προσπαθούν να τις εντοπίσουν.

Η δε προέλευση του συγκεκριμένου στελέχους είναι ακόμη άγνωστη, καθώς τα συστατικά περιλαμβάνουν σκόνη γάλακτος από τη Νέα Ζηλανδία και σκόνη ορού γάλακτος από την Ουκρανία. Όλα αυτά προσθέτουν σύγχυση στο ζήτημα της προέλευσης του ιού που παρατηρήθηκε πρώτη φορά στην κινεζική πόλη Γουχάν, με την Κίνα να επιμένει ότι ο ιός προήλθε από εισαγόμενα ψάρια και άλλα τρόφιμα.

Αν και πολλοί επιστήμονες αμφιβάλλουν για τους ισχυρισμούς του Πεκίνου, η προέλευση του ιού έχει γίνει ήδη διπλωματικό ζήτημα με τη συνδρομή των Ντόναλντ Τραμπ και Μπόρις Τζόνσον.

Εμείς πάντως στην Ελλάδα δε φοβόμαστε ούτε τον παγωτοϊό, διότι ως γνωστόν summer is a state of mind:

 

Best of internet