Quantcast
THE STREAM

4 φορές την πρώην του σε καραντίνα έβαλε ψύχραιμος υπάλληλος του υπ. Υγείας του Ισραήλ

Ένας 35χρονος που δούλευε για το υπουργείο Υγείας της χώρας χρησιμοποίησε τη δουλειά του για να στείλει το ειδικό μήνυμα στην κοπέλα


THE NEWSROOM · 15 Ιανουαρίου 2021

Έναν πραγματικά ξεχωριστό τρόπο να κάνει κατάχρηση εξουσίας βρήκε ένας Ισραηλινός υπάλληλος του υπουργείου Υγείας της χώρας του. Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο εν λόγω υπάλληλος αξιοποίησε τις δυνατότητες της υπηρεσίας που δούλευε για να στείλει ειδικό μήνυμα καραντίνας στην πρώην του, όπου της υπαγορευόταν να μείνει 14 μέρες στο σπίτι της.

Η δικαιολογία ήταν, ασφαλώς, ότι είχε έρθει σε επαφή με κρούσματα. Οι διαμαρτυρίες της έκαναν το υπουργείο Υγείας να εξετάσει το ζήτημα, οπότε και αποκαλύφθηκε η παρέμβαση του νεαρού υπαλλήλου. Σύμφωνα με την αστυνομία του Ισράηλ, πρόκειται για «εξωτερικό συνεργάτης που εργαζόταν σε ένα από τα τηλεφωνικά κέντρα του υπουργείου Υγείας».

AFP

Όπως καταλαβαίνετε, οι αρχές εκτίμησαν την ιδέα του 35χρονου όσο και η πρώην του, οπότε είναι πολύ πιθανό να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του. Τα παραπτώματα τα οποία μπορεί να του καταλογιστούν, με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, είναι κατάχρηση εξουσίας, απάτη και καταπάτηση του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την πανδημία: Στα τέλη Δεκέμβρη τέθηκε σε ισχύ το τρίτο lockdown, ενώ η χώρα έχει καταγράψει πάνω από 524.000 κρούσματα και 3.846 θάνατοι. Μάλιστα, αυτή την περίοδο πάνω από 180.000 άνθρωποι είναι σε υποχρεωτική καραντίνα.

Στο μυαλό του 35χρονου, η πρώην του το ζούσε όπως ο Μπάτσελορ:

Best of internet