Quantcast
THE STREAM

Κύπρος: Φούντα αερομεταφερόμενη με drone βρέθηκε και κατασχέθηκε από την αστυνομία

Εξήντα γραμμάρια κάνναβης βρήκε ο έλεγχος σε drone όταν αυτό προσγειώθηκε κοντά σε random άτομο


THE NEWSROOM · 13 Ιανουαρίου 2021

Έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στο πως το (επάρατο, κατά τα άλλα) 2020 μας έφερε πιο κοντά με τα drones. Από την βιοπολιτική επιτήρηση και τιμωρία μέχρι το ντελίβερι φρεντοτσίνο και τη δίωξη ψητών αρνιών, οι κάτοικοι της χώρας έμαθαν να ζουν και να δουλεύουν με τα νέα αυτά εργαλεία.

Κάτι αντίστοιχο πρέπει να συμβαίνει και στην όχι και τόσο μακρινή Κύπρο, όπως όλα δείχνουν. Εκεί, τα drone έχουν αξιοποιηθεί για έναν άλλο κλάδο του εμπορίου: Την διακίνηση ακουστικών ουσίων, ή όπως θα έλεγε ο Πάνος Σόμπολος, των τσιγάρων τύπου «μπάφος».

Έτσι, μία μέρα ένας πολίτης είδε ένα drone να προσγειώνεται δίπλα του, κάτι το οποίο του δημιούργησε έντονες υποψίες. Κάλεσε λοιπόν την αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο φέρνοντας μέχρι και πυροτεχνουργούς. Τελικά αυτό που βρέθηκε είναι από αυτά που σκάνε, αλλά η αλήθεια είναι ότι πυροτεχνουργοί δεν χρειάζονταν.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από έρευνα βρέθηκαν 60 γραμμάρια κάνναβης. Αυτό που δεν βρέθηκε είναι ο ιδιοκτήτης του drone και ο παραλήπτης της πραμάτειας, οπότε οι έρευνες συνεχίζονται.

Το έσκασαν, θα έλεγε κανείς.

 

Best of internet