Quantcast
THE STREAM

Όλες οι ελληνικές γνωμούλες που κέρασαν αλήθεια ή/και πόνο για το ντου στο Καπιτώλιο

Πληθώρα καυτών τοποθετήσεων προκάλεσε η εισβολή των Τραμπιστών στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ


THE NEWSROOM · 7 Ιανουαρίου 2021

Όπως καταλαβαίνετε, γεγονότα σαν αυτά που διεξήχθησαν χτες μέσα κι έξω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον δεν θα μπορούσαν να περάσουν ασχολίαστα από τους Έλληνες. Η πιο close-up τοποθέτηση ήταν της νικήτριας του πρώτο Fame Story, Καλομοίρας, η οποία ως μόνιμη κάτοικος ΗΠΑ είναι και απόδημη Ελληνίς, aka Ελληνίδα του Εξωτερικού.

Η γνωστή τραγουδίστρια μας πληροφόρησε ότι ντράπηκε για όσα έγιναν:

«Σαν Αμερική είμαστε συνηθισμένοι να είμαστε δείγμα παγκοσμίως στα πολιτικά θέματα και αυτό που έγινε σήμερα ήταν ντροπή. Εύχομαι ο Τραμπ ως Πρόεδρος να κάνει το σωστό, να ηρεμήσει τον κόσμο και να δεχθούν όλοι το αποτέλεσμα των εκλογών.

Εγώ θέλω να στείλω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της γυναίκας που έχασε τη ζωή της σήμερα. Η αστυνομία και ο στρατός προστάτευσαν τη Δημοκρατία.»

Μία πιο δουλεμένο τοποθέτηση έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος παραλλήλισε τους εισβολείς στο Καπιτώλιο με τους Αγανακτισμένους της Ελλάδας του 2011/12. Οι δύο ομάδες ανθρώπων ήταν αρκετά αγανακτισμένες και η μόνη διαφορά είναι ότι μόνο η μία ήταν ενάντια σε κυβέρνηση που ανήκε ο κ. Λοβέρδος, οπότε η σύγκριση είναι σωστή.

Άρα ο Ανδρέας Λοβέρδος μας κέρασε γνώση για άλλη μία φορά:

Η τελευταία φορά που μας είχε κεράσει τέτοια γνώση ήταν όταν είχε χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή «αυθεντικό λαϊκό κίνημα»:

«Γιατί μας προβληματίζει το γεγονός ότι ανεβαίνει κάποιος που κάνει, με τρόπο ακτιβίστικο, πολιτική πάνω σε αυθεντικά προβλήματα;

Πάνω σε μεγάλα προβλήματα, όπως το μεταναστευτικό, το παρεμπόριο και η έλλειψη ασφάλειας και αστυνόμευσης κάνει ακτιβισμό η ελληνική Χεζμπολάχ και παράγει εμπιστοσύνη και απολαμβάνει ποσοστά. Αυτό γιατί να το καταγγείλει κανείς;

[Πρόκειται για το] πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά.»

Μία άλλη ψύχραιμη τοποθέτηση μας ήρθε από την πάντα ψύχραιμη Ραχήλ Μακρή. H γνωστή πολιτευτής είχε ένα πρόβλημα να θυμηθεί το φύλο της Νάνσι Πελόζι αλλά παρ’ όλα αυτά κάλεσε σε δεύτερο ενικό τον Ντόναλντ Τραμπ να κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους:

Για κάποιο περίεργο λόγο, η εν λόγω δημοσίευση εξαφανίστηκε από τη σελίδα της, ενώ για κάποιον άλλο περίεργο λόγο, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να μην ακούσει το ποστ της. Όπως και να’χει, εμείς θα θυμόμαστε τις καυτές της αποκαλύψεις:

«Είναι κλέφτες και απατεώνες και δολοφόνοι. Έκλεψαν τις εκλογές. Έστησαν ιό και πανδημία για να γίνει επιστολική ψήφος και να κλέψουν την προεδρία.»

 

Στον αντίποδα της κ. Μακρή στάθηκε ο γνωστός διακοσμητής και παρουσιαστής Σπύρος Σούλης. Ο κ. Σούλης δε χάρισε κάστανα στα διπλά στάνταρ των δυνάμεων της τάξης:

Ενώ έριξε και μία σβέλτη τάπα σε κάποιον εξυπνάκια που πήγε να τον διορθώσει:

Ναι τι, δίκιο έχει μη ειρωνικά, επειδή είναι διακοσμητής σημαίνει αυτόματα ότι λέει μαλακίες δηλαδή;

Best of internet