Quantcast
THE STREAM

Όλα τα memes από τη μέρα που το Capitol των ΗΠΑ έγινε βιντεοκλίπ της Capital

Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρος (μάλλον) κλείνει με τον πιο Ντόναλντ Τραμπ τρόπο που θα μπορούσε να κλείσει


THE NEWSROOM · 7 Ιανουαρίου 2021

Με τον τρόπο που της άξιζε θα ολοκληρωθεί η γενικά καθόλου πλούσια σε γεγονότα θητεία του Ντόναλντ Τραμπ. Μάλλον θα ολοκληρωθεί δηλαδή, γιατί ο ίδιος επιμένει μέχρι τέλους ότι είναι ο νικητής των εκλογών του Νοεμβρίου. Το να το πιστεύει ο ίδιος υπό ΚΣ δε θα ήταν αρκετό για να αλλάξει το αποτέλεσμα, όμως ο πορτοκαλί πλανητάρχης φαίνεται ότι έχει ακόμη πολλούς που το πιστεύουν μαζί του.

Και το πιο σημαντικό, είναι όλοι τους απίστευτα ψύχραιμοι. Γιατί η ψυχραιμία είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό του πλήθους που μαζεύτηκε χτες στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον, για να διαμαρτυρηθεί για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Τελικά, η διαδήλωση «Stop The Steal» κατέληξε να κάνει ντου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, την ώρα που συνεδρίαζε το Εκλεκτορικό Κολλέγιο των Εκλεκτόρων συνεδρίαζε για εγκρίνει επίσημα την νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Όπως έχετε σίγουρα δει, οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους:

Η περίεργη αυτή εκδοχή πραξικοπήματος κράτησε κάμποσο. Για περίπου 4 ώρες, διάφοροι απίστευτα γοητευτικοί τύποι περιφέρονταν σε ένα από τα πιο σημαντικά κυβερνητικά κτήρια των ΗΠΑ, όπου έσπασαν πράγματα, έκλεψαν ό,τι τους άρεσε και χάρισαν στους φωτογραφικούς φακούς πόζες που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία.

Ο συγκεκριμένος δηλώνει «σαμάνος του QAnon», όπου QAnon είναι μία θεωρία συνωμοσία πολύ δημοφιλής στους Τραμπιστές, η οποία είναι αρκετά εξωφρενική ακόμη και για τα δικά μας απαιτητικά γούστα:

O 32χρονος Τζέικ Αντζέλι ήταν μακράν ο πιο κουλ χαρακτήρας των Τραμπικών Looney Tunes:

Αλλά υπήρχαν κι άλλοι εξαίρετοι κύριοι:

Μεταξύ των οποίων και ο ιθύνων νους των πολύ δημοφιλών στην Ελλάδα Iced Earth, Τζον Σάφερ:

Δεν ήταν όλα ειρηνικά: Για την ακρίβεια, τα γεγονότα έχουν αφήσει πίσω τους 4 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και μία Τραμπίστρια που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς που (υποτίθεται ότι) φρουρούσαν το Καπιτώλιο.

Γιατί εδώ θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2019, η αστυνομία του Καπιτωλίου είχε δέσει μέχρι και την 82χρονη τότε Τζέιν Φόντα, η οποία συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της κλιματικής αλλαγής. Πιθανώς βέβαια να το έκανε ως fashion police:

Oh wait, η αστυνομία βασικά τους άνοιξε τον δρόμο:

Τελικά όλοι αυτοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Καπιτώλιο, χωρίς πολύ ζόρι η αλήθεια είναι:

Οι βουλευτές επέστρεψαν στο Καπιτώλιο, η διαδικασία συνεχίστηκε, μία σειρά από ισχυρούς άνδρες των Ρεπουμπλικάνων καταδίκασαν τα γεγονότα και η Εθνοφρουρά αναπτύχθηκε στους δρόμους της πρωτεύουσας. Όλα τελείωσαν; Όχι ακόμη, διότι τα memes για τα χτεσινά γεγονότα μάλλον θα συνεχίζονται μέχρι το 2022:





Giorgos Begkos

Alex Vagenas

Irene Kontostavlou

Irouki Ma

Jenny Panagopoulou

Kostas Šnčks

Manolis Karampinis

Manolis Karampinis

Nikos Kosni

Orestis Aufheimer

Savvas Savvikos Tsanousidis

Stavros Korca

Μανώλης Παπαλεξάνδρου

Μανωλόπουλος Κωνσταντίνος

Καλά δε μπήκε το 2021; Μην παραπονιέστε.

Best of internet