Quantcast
THE STREAM

Τηλεφωνικές κράτησεις για click-away εκκλησιασμό στα Φώτα θα κάνει η Μητρόπολη Ιωαννίνων

Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, η Εκκλησία ξέρει πολύ καλά να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες


THE NEWSROOM · 5 Ιανουαρίου 2021

Κανονικά συνεχίζονται οι ετοιμασίες των ανά την Ελλάδα εκκλησιών για τα Φώτα, παρότι το μικρό ζήτημα της ανταρσίας ενάντια στην κυβέρνηση που ξεκίνησαν δεν έχει ακόμη λυθεί. Την ίδια στιγμή λοιπόν που το επιτελικό κράτος ψάχνεται, οι ναοί ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα φώτα, με το ίδιο deal που είχαν εφαρμόσει τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα η οργάνωση έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα, που μία Μητρόπολη ανακοίνωσε ότι θα κάνει κάτι σαν τηλεφωνικές κρατήσεις, κάπως όπως οι ναοί της διασκέδασης στην παραλιακή. Αυτή είναι η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, με τον Μητροπολίτη Μάξιμο να ζητά από το ποίμνιό του να πάρει πρώτα ένα τηλέφωνο, ώστε να μην γίνει το σώσε.

Το κόνσεπτ εδώ είναι ότι θα γίνουν επαναλαμβανόμενες ακολουθίες της μίας ώρας σε κάμποσους ναούς, οπότε ο κάθε πιστός θα πρέπει να επικοινωνήσει πρώτα τηλεφωνικά, ώστε να ξέρει που θα πάει. Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος του Μητροπολίτη:

«Παρακαλούνται οι πιστοί που επιθυμούν να εκκλησιαστούν την ημέρα της εορτής των Θεοφανίων, να τηλεφωνήσουν εγκαίρως στους ιερούς ναούς για να γνωρίζουν ακριβώς την ώρα εκκλησιασμού τους, ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και κάθε ταλαιπωρία.

[Τα Θεοφάνια] θα τελεστούν από τρεις Ιερές Ακολουθίες με την παρουσία 25 πιστών σε τέσσερις Ιερούς Ναούς, με αντιστοιχία ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα και ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους. Οι λειτουργίες θα τελεστούν τις ώρες: 07.30 – 08.30, 08.30 – 09.30, 09.30 – 10.30.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι ιεροί ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για προσκύνηση και ατομική προσευχή.»

Το εν λόγω business plan περιλαμβάνει και αναμνηστικό:

«Στο τέλος κάθε λειτουργίας, οι πιστοί κατά την έξοδο θα παίρνουν αντίδωρο και αγιασμό σε ειδικό φιαλίδιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φινάλε ζητά από όσους πιστούς δεν αισθάνονται καλά και έχουν συμπτώματα όπως βήχα και πυρετό να κάτσουν σπίτι τους. Είναι προφανές ότι δεν επαρκεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι μητροπολίτες σήκωσαν μπαϊράκι και το σε άλλες περιπτώσεις φουλ πολεμόκαυλο κράτος προς το παρόν απλά τους κοιτάει, οπότε αυτοί φαίνεται ότι είναι οι νέοι κανόνες.

Πρόκειται για μία λογική δοκιμασμένη στην πράξη:

Best of internet