Quantcast
THE STREAM

Άγριος ξυλοδαρμός ντελιβερά από προϊστάμενο γιατί παρέδωσε μόλις 70 δέματα σε μια μέρα

Η επίθεση στον εργαζόμενο κούριερ συνέβη σε μεγάλη και γνωστή εταιρεία του χώρου των μεταφορών


THE NEWSROOM · 5 Ιανουαρίου 2021

Με ξύλο σε έναν εργαζόμενο κούριερ αποφάσισε να λύσει τα λειτουργικά προβλήματα της εταιρείας ο προϊστάμενός του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του GRTimes.gr, το περιστατικό συνέβη στα Γλυκά Νερά Αττικής, με τα δύο άτομα να ανήκουν σε μία πολύ μεγάλη εταιρεία του χώρου.

Όπως όλες και όλοι ξέρουν, δεν είναι ακριβώς η καλύτερη εποχή για τη διανομή εμπορευμάτων, αν είσαι εργαζόμενος ή πελάτης. Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς και τα ΜΜΕ, οι τρομερές καθυστερήσεις στην παράδοση οφείλονται σε σημαντικό βαθμό στο ότι οι περισσότερες μεταφορικές δεν έκαναν προσλήψεις και δεν αύξησαν τον στόλο των οχημάτων τους.

Επίσης, σίγουρα δεν έλυσαν τα προβλήματα ταξινόμησης μέσα στις αποθήκες, όπως φάνηκε από μία φωτογραφία που κυκλοφόρησε πρόσφατα:

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι καταναλωτές παραπονιούνται για τις καθυστερήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν βαθιά μέσα στο 2021. Και όπως δε συμβαίνει ποτέ σε αυτή τη χώρα, το βάρος για να λυθούν τα προβλήματα έχει πέσει στους ίδιους τους διανομείς, οι οποίοι πρέπει να εκπληρώσουν στόχους που θα δυσκόλευαν ακόμη και την Terminator εκδοχή των ντελιβεράδων.

Έτσι, ένας υπάλληλος, ο οποίος δουλεύει 20 χρόνια στην εν λόγω επιχείρηση, ανακοίνωσε στον προϊστάμενό του ότι δεν κατάφερε να παραδώσει τα 160 πακέτα που του είχαν αναθέσει, αλλά μόνο 70. Υπενθυμίζουμε ότι χτες μία καταιγίδα περνούσε πάνω από την Αττική, κάτι το οποίο έκανε την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Τότε, ο προϊστάμενος τα πήρε στο κρανίο και απαίτησε να παραδοθούν αμέσως όλα τα δέματα, με ή χωρίς καταιγίδα. Ο κούριερ του, όπως ήταν αρκετά αναμενόμενο, του απάντησε «να τα παραδώσεις εσύ!» και το στέλεχος της εταιρείας του έσπασε τη μύτη με μία γροθιά στο πρόσωπο.

Ο διανομέας τότε επικοινώνησε με την ΕΛΑΣ για να καταγγείλει το περιστατικό. Οι αστυνομικοί τον συμβούλεψαν να πάει στη ΓΑΔΑ για να καταγραφεί η επίθεση αλλά και για να εξεταστεί από ιατροδικαστή πριν πάει στο νοσοκομείο ΚΑΤ για να λάβει την απαραίτητη φροντίδα, το οποίο και έγινε. Στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση κατά του προϊστάμενού του και η υπόθεση θα πάρει την προβλεπόμενη νομική οδό. Το δε Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε το περιστατικό εργοδοτικής βίας που αντιμετώπισε ο συνάδελφός μας στο πρακτορείο της Γενικής Ταχυδρομικής στα Γλυκά Νερά, στην λήξη της βάρδιας του την Δευτέρα 4 Γενάρη 2021. Η ήδη απαράδεκτη ένταση της δουλειάς και πίεση προς τους εργαζόμενους τώρα, έφτασε στο απαράδεκτο γεγονός του χτεσινού ξυλοδαρμού με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός συναδέλφου μας. Μέχρι και εκεί μπορεί να φτάσει η ασυδοσία και το θράσος της εργοδοσίας στο κυνήγι του κέρδους.

Η μητρική εταιρεία να αναλάβει τώρα την ευθύνη για τις αυθαιρεσίες και τον ξυλοδαρμό του εργαζόμενου. Τις ευθύνες της να αναλάβει και η κυβέρνηση για την κατάσταση που υπάρχει στους χώρους δουλειάς που έχει ολόκλειστά τα αυτιά της μήνες τώρα στις καταγγελίες και τις προτάσεις των εργατικών σωματείων με μέτρα για την προστασία μας. Να μπει φρένο τώρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία.»

Εμείς πάντως ελπίζουμε να έχει φύγει σύντομα με αποζημίωση το παιδί.

 

Best of internet