Quantcast
THE STREAM

Τρίτη (από το τέλος) η Ελλάδα μας στη διαχείριση της πανδημίας, κατά το ανθελληνικό Bloomberg

Σύμφωνα με την κατάταξη του διεθνούς μέσου, τον μήνα Δεκέμβριο κατατροπώσαμε το Περού και την Αργεντινή


THE NEWSROOM · 23 Δεκεμβρίου 2020

«Από μένα είναι όχι» φαίνεται πως είναι η ετυμηγορία του γνωστού πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με την κατάταξη αξιολόγησης Covid Resilience που έχει καταρτίσει. Η εν λόγω κατάταξη έχει 10 παραμέτρους, με βάση τις οποίες εκτιμά την συνολική επίδοση μίας χώρας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Έτσι, μπορούμε να δούμε πολύ γρήγορα ποιες έχουν τις καλύτερες επιδόσεις, σύμφωνα τουλάχιστον με το Bloomerg:

Στη δική μας περίπτωση τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλά, τα κοιτάς από τη σωστή μεριά. Υπενθυμίζουμε ότι η κατάταξη του Bloomberg έχει διάφορες παραμέτρους, που έχουν να κάνουν τόσο με την αντιμετώπιση της ίδιας της ασθένειας, όσο και με στοιχεία για την ποιότητα ζωής στην κάθε χώρα ευρύτερα.

Έτσι, στην πρώτη κατηγορία έχουμε τα κρούσματα ανά μήνα, τη θνησιμότητα, τους συνολικούς θανάτους ανά ένα εκατομμύριο πολίτες, τα ποσοστά των θετικών τεστ και την πρόσβαση στα εμβόλια. Στη δεύτερη κατηγορία έχουμε την αυστηρότητα του lockdown, την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, τα προγνωστικά για το μέλλον της οικονομίας και την ετοιμότητα του συστήματος υγείας.

Συνυπολογίζοντας όλα αυτά, η κατάταξη πάει ως εξής:

Σε περίπτωση που βιάζεστε, πρέπει να σας υποδείξουμε ότι χρειάζεται υπομονή για να βρεις την Ελλάδα μας, η οποία είναι στην 50η θέση, πάνω από το Περού, την Αργεντινή και το Μεξικό. Συνολικά, η λίστα περιλαμβάνει τις 53 οικονομίες που έχουν μέγεθος άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, τον Δεκέμβριο η χώρα μας υποχώρησε (ή σκαρφάλωσε, με την κατάλληλη οπτική) ούτε λίγο ούτε πολύ 19 θέσεις:

Που χαλιούνται οι ανθέλληνες του Bloomberg με την Ελλάδα μας; Αυτά είναι η μεγάλη σκληρότητα του lockdown, η 6.3% θνησιμότητα ως ποσοστό των κρουσμάτων και οι όχι ακριβώς φωτεινές προβλέψεις για την οικονομία. Με βάση αυτές τις επιδόσεις, η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά από το τέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την άλλη, τι μπορεί να ξέρουν κι αυτοί στο Bloomberg από Ελλάδα; Δε μπορούν να εκτιμήσουν τα μεγάλα ελληνικά επιτεύγματα της περιόδου, όπως τα γιγαντιαία αστυνομικά φεστιβάλ της 17ης Νοέμβρη και της 6ης Δεκέμβρη.

Επίσης, έχουν γευτεί ποτέ τη φέτα και την ντομάτα με γεύση ντομάτας;

Best of internet