Quantcast
THE STREAM

Ο Τάκης Τσουκαλάς ταπώνει αντιεμβολιαστή, παίρνει ρισπέκτ από τον Ηλία Μόσιαλο

Την αποθέωση του καθηγητή του LSE κέρδισε για τις απόψεις του περί εμβολίων ο γνωστός αθλητικός αναλυτής


THE NEWSROOM · 14 Δεκεμβρίου 2020

Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα περίμενε κανείς ότι από όλους τους ανθρώπους του κόσμου, ο Τάκης Τσουκαλάς θα γινόταν κάτι σαν ambassador υπέρ του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό. Κι όμως, το 2020 συνέβη κι αυτό, με τη στάση του να εμπνέει (οκ, περίπου) έναν πολύ γνωστό καθηγητή του LSE.

Ο εν λόγω επιστήμονας είναι ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος αυτούς τους μήνες τοποθετείται πολύ συχνά για θέματα που άπτονται της πανδημίας. Ένα από τα πιο πρόσφατα ζητήματα που έχουν προκύψει είναι η επερχόμενη αντίσταση κατά του εμβολίου που ετοιμάζεται από τους ανά τον κόσμο μύστες του είδους.

Ένας τέτοιος μύστης πήρε τηλέφωνο στην εκπομπή του επιφανούς αθλητικού αναλυτή Τάκη Τσουκαλά, όπου δήλωσε ότι είναι πολύ ενάντια. Εκεί ο παρουσιαστής του απάντησε ότι εφόσον δεν είναι ο ίδιος γιατρός, απλά θα ακολουθήσει τις οδηγίες των επιστημόνων:

 «Ό,τι πει η επιστήμη, δεν θα αμφισβητήσω εγώ την επιστήμη.»

Ο ακροατής όμως δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να συνεχίσει την επιχειρηματολογία του. Τότε ρωτήθηκε τι δουλειά κάνει ο ίδιος και αν είναι γιατρός, οπότε και απάντησε ότι είναι ένας ιδιαίτερα πολυάσχολος άνθρωπος: Δήλωσε ότι ασχολείται με ακτινίδια, ενώ παράλληλα εργάζεται ως σεκιούριτι αλλά και ως οδηγός τουριστικών λεωφορείων.

Αυτή ήταν η εκπληκτική συζήτηση, την οποία ο καθηγητής ανέβασε στον FB λογαριασμό του:


Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο Ηλίας Μόσιαλος κατέληξε ότι δε χρειάζεται να πει κάτι ο ίδιος για τα εμβόλια, καθώς ο Τάκης Τσουκαλάς (ο οποίος πριν δύο χρόνια είχε αποκαλέσει «πίθηκο» τον Θανάση Αντετοκούνμπο) έχει ισχυρότερα επιχειρήματα:

«Ο Τάκης Τσουκαλάς τα λέει καλύτερα και από εμένα για τα εμβόλια.»

Ας τον πάρουν στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συμβάλλει με τις άφθονες γνώσεις του για το χώρο των γηπέδων.

Best of internet