Quantcast
THE STREAM

«Άρη, ερχόμαστε» δήλωσε ο Έλον Μασκ λίγο μετά την κατά λάθος έκρηξη του πυραύλου του

Βρες έναν άνθρωπο που να βλέπει τη ζωή τόσο αισιόδοξα όσο ο βαρώνος της SpaceX


THE NEWSROOM · 10 Δεκεμβρίου 2020

Την αισιοδοξία του Έλον Μασκ θα θέλαμε να έχουμε στη ζωή μας, αγαπητές φίλες και φίλοι. Ο ζάπλουτος τεχνοτρόμπας δεν έδειξε καθόλου να πτοείται όταν το πρωτότυπο του πυραύλου Starship της εταιρείας του, SpaceX, μετατράπηκε σε μία τεράστια μπάλα φωτιάς κατά τη διάρκεια της προσγείωσης.

Η αλήθεια είναι ότι το τεστ δεν πήγε και τόσο άσχημα, δεδομένου ότι ο πύραυλος κατάφερε τουλάχιστον να εκτοξευθεί με επιτυχία από τις εγκαταστάσεις της SpaxeX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας. Το προβληματάκι συνέβη κατά τη διάρκεια της ελεγχόμενης καθόδου, με το αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα φαντασμαγορικό.

Δείτε το βίντεο:

Ο πύραυλος Starship είναι το δοκιμαστικό μοντέλο ενός διαστημικού οχήματος ύψους 16 ορόφων, το οποίο προορίζεται να μεταφέρει ανθρώπους και υλικά στις μελλοντικές αποστολές που θα ξεκινήσουν για τη Σελήνη και τον Άρη. Η χτεσινή πτήση είχε σκοπό να αγγίξει το ύψος των 12.500 μέτρων, αξιοποιώντας για πρώτη φορά τρεις από τους νέους κινητήρες Raptor που σχεδίασε η SpaceX.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ούτε αν ο πύραυλος έφτασε ως εκεί, ούτε πόσο καλά πήγε γενικώς το τεστ. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Μασκ, η εταιρεία πήρε ό,τι ήθελε από τη δοκιμή, οπότε το μέλλον διαγράφεται λαμπρό – ή εκρηκτικό, θα μπορούσε να πει κανείς.

Έτσι, χώθηκε αμέσως στο Twitter για να δηλώσει το εξής λιτό:

«Άρη, ερχόμαστε!»

 

Μαζί με μία αναφορά στον Ντάγκλας Άνταμς και το αγαπημένο βιβλίο του:

Τώρα δεν ξέρουμε τι γνώμη θα είχε ο Ντάγκλας Άνταμς για τον Μασκ ή αν τι γνώμη έχει ο πλανήτης Άρης για τον επικείμενο αποικισμό του, αλλά θα περιμένουμε τις υπόλοιπες εξελίξεις.

(πηγή)

Best of internet