Quantcast
THE STREAM

Με άλλον έναν μήνα lockdown, SMS και 9-5 θα εορταστεί η επιτυχία του lockdown

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι η τακτική δουλεύει, οπότε θα μπούμε με αυτή στο 2021


THE NEWSROOM · 7 Δεκεμβρίου 2020

Σαν τις θεατρικές παραστάσεις φαίνεται πως είναι το lockdown στη χώρα, παίρνει παράταση λόγω της επιτυχίας του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, πρακτικά όλες οι απαγορεύσεις που ξέραμε θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Όπως είπε, το lockdown δουλεύει, απλά λίγο πιο αργά από όσο περίμεναν:

«Ο μέσος όρος των ημερησίων κρουσμάτων διαμορφώνεται, σε 7ήμερη κυλιόμενη βάση, σε 1.609 κρούσματα, έναντι 2.352 κρουσμάτων στο διάστημα 5 έως 11 Νοεμβρίου (πρώτης εβδομάδας του δεύτερου lockdown) και 2.674 κρουσμάτων στο διάστημα 12 έως 18 Νοεμβρίου, οπότε και σημειώθηκε ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων παραμένει υψηλός, στους 4.008 ανθρώπους, έναντι 4079 στις 20 Νοεμβρίου, ενώ ο κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών του δείκτη εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί στις 343, έναντι 447 την ίδια ημερομηνία, με τις εισαγωγές να είναι ισοσκελισμένες με τα εξιτήρια.»

Ποιος φταίει γι’ αυτό; Μα προφανώς ένα αφηρημένο συλλογικό κάτι, που τα έχει φτύσει από τους πολλούς μήνες καραντίνας:

«[Αυτό συμβαίνει] εξαιτίας και της κόπωσης όλων μας, μετά από 10 μήνες μάχης με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον κορωνοϊό.»

Τι σημαίνει αυτό; Το εξής:

«Η όποια επάνοδος στην κανονικότητα πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια.»

Άρα, πάλι το αφηρημένο συλλογικό κάτι έχει την ευθύνη:

«Ας φροντίσουμε με την συμπεριφορά μας να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα, κερδίζοντας χρόνο που θα μας φέρει πιο κοντά στην οριστική έξοδο από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση.»

Όπως καταλαβαίνετε, μέχρι τουλάχιστον την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου εστίαση, σχολεία και ψυχαγωγία θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, σε εφαρμογή θα παραμείνει το καθόλου απάλευτο πράγμα που λέγεται απαγόρευση κυκλοφορίας 9μμ – 5πμ, όπως και η χρήση των SMS για τις μετακινήσεις.

Δείτε το βίντεο:

Μην συγχύζεστε όμως αγαπητές φίλες και φίλοι, δεν είναι όλα μίζερα. Κάποια πράγματα που θα ανοίξουν πιο σύντομα είναι τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο – το δεύτερο σε στάδιο, αν είχατε σκοπό να τρέξετε στο πρώτο mall που θα βρείτε μπροστά σας. Έτσι, θα μπορέσετε να νικήσετε την κατάθλιψη με καινούργιο πλυντήριο και πλαστικούς διακοσμητικούς ταράνδους, not bad at all.

Επίσης, λογικά νωρίτερα θα ανοίξουν και οι εκκλησίες, ένας τόπος όπου προφανώς ποτέ δεν έχει μεταδοθεί κανένας ιός:

 

Best of internet