Quantcast
THE STREAM

«Δε θα κατακτήσω τον κόσμο» υπόσχεται συνονόματος του Άντολφ Χίτλερ που εξελέγη στη Ναμίμπια της Αφρικής

Η δεύτερη εκδοχή του ονόματος Αδόλφος Χίτλερ στην παγκόσμια πολιτική φαίνεται αρκετά διαφορετική από την προηγούμενη


THE NEWSROOM · 4 Δεκεμβρίου 2020

Η επιστροφή του Αδόλφου Χίτλερ στην πολιτική είναι κάτι που πιθανώς μόνο ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης και η υπόλοιπη ναζιστική παλιοπαρέα είχαν ονειρευτεί. Εντέλει υπήρξε επιστροφή ενός Αδόλφου Χίτλερ, αν και η εν λόγω εξέλιξη μάλλον μοιάζει αρκετά διαφορετική από το πως την είχαν σκεφτεί οι προαναφερθέντες κατάδικοι.

Γιατί ένας πολιτικός ονόματι Αδόλφος Χίτλερ Ουνόνα κατάφερε να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος σε εκλογές σε επαρχία της αφρικανικής χώρας Ναμίμπια. Για την ακρίβεια, εξελέγη με ποσοστό της τάξεως του 85% στην περιφέρεια του, στην οποία τα γερμανικά ονόματα και τοπωνύμια δεν είναι καθόλου σπάνια. Ο λόγος είναι πολύ απλός: Η χώρα υπήρξε κάποτε αποικία της Γερμανίας, η οποία στα 30 χρόνια που την κυβερνούσε κατάφερε να διαπράξει γενοκτονία ενάντια σε δύο ιθαγενείς λαούς (1, 2, 3, 4).

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Χίτλερ της ιστορίας μας δεν φαίνεται να έχει καμία άλλη σχέση με τον διαβόητο προκάτοχο του. Εξελέγη με το κυβερνόν κόμμα Swapo, το οποίο ηγήθηκε του αγώνα ενάντια στο απαρτχάιντ (η Ναμίμπια ελεγχόταν από την Νότια Αφρική) και στην κυριαρχία των λευκών.

Όπως δήλωσε ο ίδιος:

«Ο πατέρας μου μού έδωσε αυτό το όνομα, αλλά μάλλον δεν είχε καταλάβει τι πρέσβευε ο Αδόλφος Χίτλερ. Σαν παιδί μου φαινόταν τελείως κανονικό όνομα.

Όταν μεγάλωσα, το συνειδητοποίησα: Αυτός ο άνθρωπος ήθελε να υποτάξει ολόκληρο τον κόσμο.»

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο ίδιος προτίμησε να χρησιμοποιεί το μισό του όνομα και να συστήνεται ως Αδόλφος Ουνόνα και υποστηρίζει ότι είναι υπερβολικά αργά για να κάνει αλλαγή ονόματος. Όπως και να’χει, διαβεβαιώνει τη χώρα του και τον κόσμο ότι έχει ειρηνικές διαθέσεις:

«Το ότι έχω αυτό το όνομα δεν σημαίνει ότι θέλω να υποτάξω την Οσάνα τώρα (σ.σ.: την περιοχή όπου εξελέγη) – δεν σημαίνει ότι παλεύω για παγκόσμια κυριαρχία!»

Εμείς πάντως στη θέση των κατοίκων της Ναμίμπια θα τον προσέχαμε ούτως ή άλλως, δεν είναι να παίζεις με αυτά.

Πηγή (1, 2)

Best of internet