Quantcast
THE STREAM

Δύο παντρεμένοι και ένας ταξιτζής έφαγαν 900 ευρώ πρόστιμο επειδή ήταν 3 στο ταξί

Ο νόμος δεν επιτρέπει να μπουν δύο επιβάτες σε ταξί, ακόμη κι αν είναι όλο το 24ωρο ο ένας πάνω στον άλλο


THE NEWSROOM · 4 Δεκεμβρίου 2020

Με αφάνταστη λεπτότητα φαίνεται πως γίνεται η εφαρμογή των μέτρων του lockdown. Για παράδειγμα, οι έκτακτες διατάξεις προβλέπουν ότι μόνο ένας πελάτης τη φορά μπορεί να μπαίνει σε ταξί – εξαίρεση γίνεται μόνο αν μαζί με τον επιβάτη υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό σημαίνει ότι ένα ζευγάρι θα πάει πρόστιμο αν μπουν μαζί σε ταξί, ακόμη κι αν είναι παντρεμένοι. Ο νόμος είναι νόμος, αγαπητές φίλες και φίλοι. Αυτού του είδους τον σεβασμό στην εφαρμογή του νόμου είχαν τη τύχη να διαπιστώσουν δύο παντρεμένοι που πήγαιναν προς το αεροδρόμιο, με την περίπτωση τους να παρουσιάζεται σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»  στον ΑΝΤ1.

Όπως είπαμε, ο νόμος είναι νόμος, οπότε όταν τους σταμάτησαν για έλεγχο οι αστυνομικοί τους κέρασαν 900 ευρώ πρόστιμα: Από 300 ευρώ για τη σύζυγο, τον σύζυγο και τον οδηγό. Όπως είπε το 1/2 του παντρεμένου ζεύγους:

«Γίνεται να μην μπορώ με την γυναίκα μου που μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι και το ίδιο κρεβάτι, να μπω σε ένα ταξί; Είναι λογικό;

Να θέλουμε να πάμε στο αεροδρόμιο και να πρέπει να χρησιμοποιήσουμε δύο ταξί. Είναι άδικο.»

Ευτυχώς που δεν επιτρέπεται ο πολυμελής γάμος όπως των Μορμόνων στην Ελλάδα, κάθε οικογένεια θα έπρεπε να παίρνει 4-5 ταξί για να μετακινηθεί.

Best of internet