Quantcast
THE STREAM

Σε άγαλμα της Μάργκαρετ Θάτσερ οργανώθηκαν για να ρίξουν αυγά χιλιάδες Άγγλοι

Το εν λόγω 6μετρο άγαλμα της Σιδηράς Κυρίας πρόκειται (;) να τοποθετηθεί στην πόλη που γεννήθηκε


THE NEWSROOM · 3 Δεκεμβρίου 2020

Ούτε στην ιδιαίτερη πατρίδα της δε φαίνεται να είναι (ιδιαίτερα) επιθυμητή η Μάργκαρετ Θάτσερ. Η λεγόμενη Σιδηρά Κυρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη Γκράνθαμ της Μεγάλης Βρετανίας, όμως η πόλη δείχνει να μην ψήνεται και πολύ με την ιδέα ενός αγάλματός της.

Ειδικά όταν η λυπητερή είναι 300.000 λίρες: Τόσο θα κοστίσει το ύψους 6 μέτρων άγαλμα της αμφιλεγόμενης πρώην πρωθυπουργού, του οποίου το μισό ύψος προκύπτει επειδή θα τοποθετηθεί σε ένα τρίμετρο βάθρο. Ο λόγος; Να μην το φτάνει ο κόσμος εύκολα και άρα να γλιτώσει τους βανδαλισμούς.

Σαν να μην έφτανε μάλιστα το κόσμος του ίδιου του αγάλματος, η τοπική αυτοδιοίκηση συζητά το ενδεχόμενο να ξοδέψει άλλες 100.000 λίρες για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, το οποίο θα τοποθετηθεί στο κέντρο της πόλης. Παρότι το Τοπικό Συμβούλιο του Κέστεβεν σκοπεύει να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού από δωρεές πολιτών κι επιχειρήσεων, πολλοί δεν γουστάρουν έτσι κι αλλιώς.

Όπως είπε πχ ο χρήστης του Twitter, Σάμι, το άγαλμα δε θα μακροημερεύσει:

«Σπατάλαμε 100 χιλιάδες λίρες για ένα μελλοντικό σωρό από μπάζα εν μέσω μιας πανδημίας που χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να εξαλειφθούν τελείως οι δημόσιες δαπάνες.

Αν πρέπει να βάλεις το άγαλμα σε βάθρο 10 ποδιών γιατί κυριολεκτικά όλοι το μισούν, ίσως είναι καλύτερα να μην το αγοράσεις καθόλου.»

Υπήρξαν βέβαια και άλλες απόψεις, όπως του χρήστη Άντριου Ραντ:

«Δεν θα ήταν η επιλογή μου ως κατάλληλος τρόπος να ξοδευθούν δημόσιοι πόροι, και την απεχθάνομαι με κάθε τρόπο για το πως κυβέρνησε τη χώρα.

Ωστόσο, ως πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός και με καταγωγή από το Γκράνθαμ, πιστεύω ότι ένα άγαλμα μπορεί να δικαιολογηθεί.»

Το πρώτο αίσθημα εκφράστηκε και μέσα από τη μαζική συμμετοχή σε ένα Facebook event, το οποίο σκοπεύει να συντονίσει όσους θέλουν να ρίξουν αυγά στο άγαλμα – αν και φαίνεται να έχει κατέβει. Σε πρώτη φάση, υπήρξαν 12.800 ενδιαφερόμενοι και 2.300 που έκαναν attend στο συγκεκριμένο event.

Όπως έγραψε ο διοργανωτής:

«Πού θα το κάνουμε αυτό μπορεί να ρωτήσετε, λοιπόν στην υπέροχη πόλη του Grantham, και έχουμε έναν ειδικό στόχο να κατασκευάζεται αυτήν τη στιγμή, ένα όμορφο άγαλμα της Iron Lady, τώρα είναι μια οικογενειακή εκδήλωση, οπότε παρακαλώ να δείξετε σεβασμό και να μαζέψετε τα σκουπίδια σας.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άγαλμα, το οποίο δημιουργήθηκε από τον γλύπτη Ντάγκλας Τζένινγκς, θα τοποθετούνταν στο Λονδίνο, όμως έφαγε άκυρο λόγω ακόμη μεγαλύτερων φόβων για βανδαλισμό.

(πηγή)

 

Best of internet