Quantcast
THE STREAM

Άλλες 10 μέρες lockdown με ανοιχτά μαγαζιά για γιορτινό shopping ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Θα μπορέσετε να παρηγορήσετε την ενισχυμένη Χριστουγεννιάτικη κατάθλιψη με την αγορά πλαστικών ταράνδων


THE NEWSROOM · 3 Δεκεμβρίου 2020

Δεν ξέρουμε αν είχε μείνει κάποιος που πίστευε ότι το lockdown θα λήξει στις 7 Δεκεμβρίου, όμως το ενδεχόμενο αυτό είναι πλέον και επίσημα νεκρό. Τα νέα ανακοινώθηκαν από τον Στέλιο Πέτσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι θα κρατήσουν μέχρι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου (ώρα 06:00) και βλέπουμε.

Δεν είναι όλα μαύρα όμως, αγαπητές φίλες και φίλοι. Θα μπορείτε να ψωνίσετε έλατα, έλκηθρα, άγιους Βασίληδες και όλο το υπόλοιπο γιορτινό merch, διότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανοίξει τα καταστήματα λιανικής πώλησης Χριστουγεννιάτικων ειδών από Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που σας ακούγεται πιο βολικό, θα πωλούνται και στα σουπερμάρκετ.

Όπως καταλαβαίνετε, το lockdown δουλεύει τέλεια, οπότε καλό είναι να το κρατήσουμε για λίγο καιρό ακόμη, αν όχι για πάντα δηλαδή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το έθεσε λιγότερο πανηγυρικά, λέγοντας ότι η μείωση των κρουσμάτων είναι πιο αργή από όσο περίμεναν.

Δείτε το βίντεο:

Όσον αφορά το μεγάλο ερώτημα της εστίασης, χτες πήραμε ένα hint από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μιλώντας στο World Leaders Forum, δήλωσε ότι τα μπαρ που γνωρίσαμε παίζει να ξανάρθουν μόνο με το εμβόλιο:

«Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια.

Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση». Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο.»

Ως προς το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Πέτσας μας παρέπεμψε στην άλλη βδομάδα, το οποίο πρακτικά σημαίνει καλά Χριστούγεννα:

«Να περιμένουμε σχετικές ανακοινώσεις από την επόμενη εβδομάδα.»

Κανένα πρόβλημα: Οι μαθητές θα κάτσουν σπίτι τους να κάνουν τηλεεκπαίδευση και να μαθαίνουν ζωντανά Power Point από τον Βασίλη Κικίλια:

 

 

Best of internet