Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κερδίζει αποζημίωση για «ΤΕΛΕΙΟ» σε σχόλιο «Κατούρα τον στην καράφλα»

Νικητής στον αγώνα του ενάντια σε μία 25χρονη ιδιωτική υπάλληλο και στο δημόσιο κατούρημα φαίνεται πως βγήκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας


THE NEWSROOM · 26 Ιανουαρίου 2021

Ένα απο τα πιο φλέγοντα ζητήματα της περιόδου και με το οποίο χρειάστηκε να ασχοληθεί προσωπικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αποσπώντας την προσοχή του απο τα σημαντικά βουλευτικά του καθηκόντα, φαίνεται πως έφτασε στο τέλος του με την απόφαση του δικαστηρίου.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την χθεσινή του απόφαση εξασφάλισε την προστασία του βουλευτού μέσω αποζημίωσης 2000€ (έναντι των 33.000€ που είχε αρχικά αξιώσει) από διαδικτυακές απειλές σε βία προς το άτομο του – όπως reaction «Καρδούλα» και «Τέλειο» σε απεχθή σχόλια της μορφής «Κατούρα τον στην καράφλα».

Πιο συγκεκριμένα, την 1η Αυγούστου του 2019, αρκετό καιρό μετά το επίμαχο περιστατικό και λίγο καιρό αφού βγήκε βουλευτής, ο ιδιαίτερα γνωστός για τις μάχες του ενάντια στην Χούντα της Πολιτικής Ορθότητας πρώην δημοσιογραφος, μήνυσε την 25χρονη ιδιωτική υπάλληλο Ε.Σ. για ανάρτηση της στον γνωστό διαδικτυακό βόθρο «ΒΑΘΥ LUBEN.

Η αγωγή του περιελάμβανε αξίωση 20.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας και 8.000 ευρώ για την προσβολή του δικαιώματος προστασίας προσωπικών δεδομένων. Καθώς και 5.000 ευρώ για κάθε μελλοντική αναφορά της Ε. Σ. που θα προσβάλλει την προσωπικότητα του.

Η ανάρτηση που πραγματοποιήθηκε στο «ΒΑΘΥ LUBEN» περιλάμβανε τα εξής στοιχεία: Την πίσω μεριά του σώματος του κ. Μπογδάνου, την πληροφορία ότι αυτό συμβαίνει κάτω από το γραφείο της Ε. (χωρίς να παρέχεται απολύτως κανένα στοιχείο για το που βρίσκεται αυτό το γραφείο) και την εξής λεζάντα:

«Παιδιά σος ο μπογδανος κατω από το γραφείο μου. Γουάτ του ντου;»

Tα σχόλια που ακολουθούσαν ήταν ειδεχθή και περιλαμβάνονται ολόκληρα στην δικογραφία:

«Βγάλ’τον έξω και κατούρα»

«Χέσε»

«Πέτα μια γλάστρα»

«Στάμνα απο αυτές που ρίχνουν Κέρκυρα το Πάσχα»

«Πέσε αλα WWE από την γωνία του κτηρίου…ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΤΟΥ»

«Κάνε παράπονα στον δημο γτ αγνωστοι αφοδευουν στην μεση του δρομου»

Μεταξύ άλλων, το δικαστήριο κατέληξε ότι το εξώδικο δεν ήταν απαραίτητο πριν την αγωγή.

Επίσης, πιθανώς για πρώτη φορά αποτυπώθηκε σε δικαστική απόφαση η φράση «Facebook reaction ΤΕΛΕΙΟ». Ακόμη, αναγνωρίζεται ίσως για πρώτη φορά ότι ένα facebook group όπως το ΒΑΘΥ LUBEN είναι τόπος όπου μπορούν να να γίνουν καλέσματα για παράνομες πράξεις, διαμέσου της προτροπής σε βία με χρήση του emoji «ΧΑΧΑ» ή με κάποιο άλλο παρεμφερή και ιδιαίτερα βίαιο τρόπο.

Το δικαστήριο εξετάζοντας τα παραπάνω στοιχεία αποφάσισε ότι η προσωπικότητα του κ. Μπογδάνου πράγματι προσβλήθηκε, οπότε η εναγόμενη θα χρειαστεί να πληρώσει 1000 ευρώ για ηθική αυτουργία σε εξύβριση και 1000 ευρώ για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Η 25χρονη η οποία εργάζεται σε μια ιδιωτική εταιρεία με μισθό των 500€ και παρολίγο να απολυθεί γιατί η αγωγή παραδόθηκε στον χώρο δουλειάς της καλείται λοιπόν να πληρώσει τον θιγέντα βουλευτή με ένα ποσό που ισοδυναμεί με μισθούς 4 μηνών.

Ένα τετράμηνο σκληρής δουλειάς απο την ίδια λοιπόν προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό και θα βγει από αυτό σοφότερη και πλουσιότερη σε εμπειρίες.

Η αληθινά ανατριχιαστική πτυχή της υπόθεσης αφορά φυσικά το να απειλείται με κατούρημα σε ένα group στο Facebook ένας βουλευτής με μισθό χιλιάδων ευρώ το μήνα και δικαίωμα για προσωπική φρουρά από την αστυνομία. Όταν δε ο υποψήφιος κατουρητής είναι η 25χρονη Ε.Σ. αντιλαμβανόμαστε όλοι ο εφιάλτης είναι… εφιαλτικά κοντά στο να πραγματοποιηθεί.

Το σχόλιο του βουλευτή σχετικά με το θέμα ήταν:

Μια πρώτη νίκη ενάντια στην Χούντα της Πολιτικής Ορθότητας, λοιπόν, από τον Βουλευτή της ΝΔ.

Και, όπως όλα δείχνουν, μια πρώτη νίκη ενάντια σε όλους όσους επιχειρούν να αμαυρώσουν τα αποτέλεσματα των αναζητήσεων στη λέξη «Μπογδάνος» στο Google.

Πράγμα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποθέτουμε ότι είναι το μοναδικό πράγμα που ελέγχει καθημερινά ο εν λόγω βουλευτής, διότι οι υποχρεώσεις και ο χρόνος που απαιτούν τα βουλευτικά του καθήκοντα, δεν θα μπορούσαν να του το επιτρέψουν.

Μετά απο την Ε.Σ., θα ακολουθήσουν άραγε και οι υπόλοιπες Λεσβίες Μπαχαλοσατανίστριες Αναρχικές Μάγισσες την δράση των οποίων ο κ. Μπογδάνος έχει καταδείξει;

Best of internet