Quantcast
THE STREAM

Αιτωλοακαρνανία: 33 αστυνομικοί κολλάνε, ρίχνουν στα μέτρα για το Πολυτεχνείο την ευθύνη

1 στους 5 αστυνομικούς που υπεβλήθησαν σε τεστ από τον ΕΟΔΥ βγήκε θετικός στον πρώτο γύρο των τεστ, αν και γίνεται και δεύτερος


THE NEWSROOM · 25 Νοεμβρίου 2020

Ένα τελείως απρόβλεπτο αποτέλεσμα είχε το γιγαντιαίο Τέτρις με αστυνομικούς που έπαιξαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την 17η Νοέμβρη. Υπενθυμίζουμε ότι ο επικός συνωστισμός που επιτεύχθηκε έχει ήδη εμπνεύσει μία σειρά από memes:

Giannis Malafekas

Όμως αυτό που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει είναι ότι μερικές δεκάδες αστυνομικοί από την Αιτωλοακαρνανία θα κόλλαγαν κορωνοϊό. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, συνεργείο του ΕΟΔΥ έκανε κάπου 150 τεστ σε άλλους τόσους αστυνομικούς της περιοχής και 33 βγήκαν θετικά.

Κάπως έτσι, 1 στους 5 αστυνομικούς βγήκε θετικός – μάλιστα, η huffpost αναφέρει ότι πρόκειται για στελέχη μάχιμων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλοακαρνανίας. Μέχρι τώρα, στην Αιτωλοακαρνανία θετικοί στον ιό είχαν βρεθεί μόνο 11 αστυνομικοί.

Το περίεργο είναι ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας κατηγορεί τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου ως υπεύθυνα για την κατάσταση. Όχι γιατί υπήρξε μεταφορά αστυνομικών από την Αιτωλοακαρνανία στην Πατησίων (αν και θα μπορούσε), αλλά γιατί και σε αυτό το νομό το υπουργείο ΠροΠο έπαιζε Τέτρις με τα στελέχη του.

Όπως είπε στην HuffPost Greece ο αστυνομικός Δημήτρης Ραυτογιάννης:

«Εκτιμώ ότι η έξαρση αποδίδεται στα μέτρα που ελήφθησαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και στο νομό μας οι αστυνομικοί κλήθηκαν να είναι σε επιφυλακή στις υπηρεσίες τους. Συγχρωτίστηκαν για πολλές ώρες και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Πρέπει να τονιστεί ότι οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν ελάττωσαν την εργασία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά την αύξησαν, με συνεχείς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων.

Εμείς ζητάμε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών στα οχήματα για να μην έρχονται οι αστυνομικοί σε επαφή με τα άτομα που μεταφέρουν, όπως και περισσότερα τεστ. Πρέπει η πολιτική ηγεσία να καταλάβει ότι ο αστυνομικός δεν είναι επαίτης επιδομάτων. Μόνη της η κυβέρνηση θα έπρεπε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ενστόλους, με στόχο την ηθική ανύψωση του προσωπικού.»

Η τελευταία εξέλιξη ήταν ότι σήμερα το πρωί έγινε νέος γύρος rapid test στα στελέχη της ΕΛΑΣ, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά. Από την άλλη, τα τεστ που βγήκαν θετικά ήταν μοριακά, τα οποία γενικά θεωρούνται πιο αξιόπιστα.

Προς το παρόν, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στο περιεχόμενο πολύ πρόσφατης ανακοίνωσης της Ένωσης, όπου οι αστυνομικοί δηλώνουν ότι θα περιμένουν το αποτέλεσμα των νέων μοριακών τεστ:


Όπως και να ‘χει, ποιος θα το φανταζόταν ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Best of internet